Subscribe:

Blogger templates

Friday, 17 October 2014

Kulit Anjal, Cantik dan Menawan Dengan Shaklee Collagen Powder

Bila umur sudah makin meningkat, ramai yang risau. Kulit tidak lagi anjal, kedut juga semakin ketara. Maka ramailah memilih untuk membeli pelbagai produk kecantikan untuk menegangkan apa yang kendur. Kebanyakan produk ini dikatakan mengandungi kolagen dan elastin. Namun, adakah ia berkesan atau semakin memudaratkan?

Walau apa pun pilihan anda pastikan ia selamat digunakan. Seeloknya pilihlah yang berasakan bahan semulajadi dan tidak mempunyai bahan kimia yang merbahaya. 

Tahukah anda, apabila usia meningkat bilangan kolagen menjadi berkurangan menyebabkan keanjalan dan ketegangan kulit turut berkurangan. Lantas menjadikan kulit kendur dan kedutan. Apabila bilangan kolagen semakin menurun, maka Asid Hialuronik juga turut menurun dan ini akan menyebabkan kulit kekurangan kelembapan, kelembutan, dan keanjalan. 

Kolagen banyak membantu dalam kecantikan dan kesihatan. Mengekalkan badan yang muda, anti-penuaan, mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan. Antara makanan yang boleh membantu penghasilan kolagen ialah:

Delima
+ Tomato
+ Tembikai
+ Cili benggala merah
+ Strawberi
+ Epal
+ Kangkung
+ Bayam
+ Kailan  
+ Buah-buahan citrus

Kolagen adalah protein yang bekerja dengan keratin untuk menjadikan kulit lebih lembut dan anjal. Shaklee juga menghasilkan Collagen Powder berasaskan 100% bahan semulajadi (tulen) iaitu sisik ikan merah iaitu ia merupakan kolagen yang sangat lasak dan elastik. Shaklee Collagen Powder ini mempunyai kepaduan sel yang sangat tinggi serta tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan. Ia juga selamat kerana tiada gula, pengawet dan pewarna yang digunakan.

Ujian klinikal menunjukkan yang 71% pengguna berasa tekstur kulit mereka lebih gebu selepas menggunakan Shaklee Collagen Powder selama 8 minggu berturut-turut.  

Menurut mereka yang telah menggunakan Shaklee Collagen Powder ini, ia sangat membantu mengembalikan keremajaan kulit dan mereka sangat berpuas hati dengan kesan yang diperolehi. 

Jemput tengok testimoni.

Testimoni 1: Pengambilan Collagen Powder Selama 1 Bulan


Kesan Pengambilan Shaklee Collagen Powder

 Testimoni 2: Pengambilan Collagen Powder Selama 6 Minggu 

Kesan Pengambilan Shaklee Collagen Powder
Kesan Pengambilan Shaklee Collagen Powder

Jika anda bimbang dengan istilah 'tua sebelum usia' atau anda perasan dengan perubahan kulit wajah anda yang semakin kusam, kurang anjal, kurang kelembapan dan ingin mencuba Shaklee Collagen Powder ini bolehlah hubungi saya seperti yang tertera di bawah.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi di sini:
Call/Sms/Whatsapp : 010-2314108
Add FB : Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya.
Klik Like Fanpage : Cahaya Imani untuk info & tips kesihatan terbaru.

Konsultasi dan cara pemakanan akan diberikan.0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...