Subscribe:

Blogger templates

Tuesday, 2 September 2014

Meal Shakes Tingkatkan Sistem Imun Anak


Meal Shakes Tingkatkan Sistem Imun Anak

Entri kali ini saya nak berkongsi salah satu kebaikan Meal Shakes Shaklee untuk anak-anak kita iaitu Meal Shakes mampu tingkatkan sistem imun anak. Saya juga seperti ibu-ibu di luar sana yang sering bimbang tentang kesihatan anak. Kalau anak demam, batuk, selesema ibu yang paling susah hati. Tidur malam pun tak lena. Kan?

Kalau boleh memang saya sendiri nak elakkan pemberian ubat kepada anak. Lagi-lagi kalau baru umur setahun dua. Kesian kecil-kecil dah bagi macam-macam ubat. Tak elok untuk jangkamasa panjang mereka. So, alternatif lain yang boleh di ambil ialah beri dia makanan tambahan. Tapi satu hal jugak nak bagi makanan tambahan pun, kene teliti kandungannya juga. Bukan boleh main beli je.

Alhamdulillah, saya memang dah 'berkenalan' dengan Shaklee ni sejak pregnant lagi. So, memang berpuas hati dengan hasilnya. Bila tau kandungannya berunsurkan bahan semulajadi maka saya tak teragak-agak berikan Meal Shakes Shaklee untuk si manja saya. Memang berbaloi. Dengan izin Allah serasi dengan anak saya. Rasa pun sedap. Macam ais krim vanilla. Anak-anak pasti suka.

Family kami ni asyik travel sana sini. Redah hujan panas semua. Bukan anak je kepenatan dengan mak bapak sekali. Tapi alhamdulillah, lepas amalkan Meal Shakes nampak perubahan pada sistem imun dia. Dah jarang demam, batuk dan selsema. Tipula kan kalau kata tak pernah demam, tapi alhamdulillah demam memang tak lama. Panas badan malam hari esok pagi bangun dah ok. Kalau selesema batuk pun sehari dua dah ok. Ubat pun memang boleh kira berapa kali je bagi.

Bila saya demam selsema memang saya risau takut berjangkit. Maklumla masih menyusu badan ( 1y9m) . Tapi alhamdulillah, antibodi dia masih kuat. Sebab tu la saya kata sangat berbaloi. Mencegah itu lebih baik dari mengubati kan?

Kalau anak-anak kerap demam/selsema/batuk, dan anda ingin elakkan pemberian ubat kepada si manja anda saya sangat mencadangkan anda berikan mereka Meal Shakes Shaklee. Lengkap dengan nutrisi yang diperlukan tubuh badan si manja untuk pembesaran. Malah turut boleh dijadikan minuman anda sekeluarga.

Detail kandungan yang terdapat dalam Meal Shakes klik SINI.
Meal Shakes Tingkatkan Sistem Imun Anak

Meal Shakes Tingkatkan Sistem Imun Anak

Mereka telah mencuba. Dan mereka berpuas hati dengan Meal Shakes Shaklee. Anda juga pasti berpuas hati. 

Jika berminat untuk mencuba?

Hubungi saya di:

Call/Sms/Whatsapp : 010-2314108
Add FB : Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya.
Klik Like Fanpage : Cahaya Imani untuk info & tips kesihatan terbaru.

Konsultasi dan cara pemakanan akan diberikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...