Subscribe:

Blogger templates

Saturday, 23 August 2014

Alfalfa Tingkatkan Penghasilan Susu

Alfalfa Tingkatkan Penghasilan SusuSusu merudum ditengah bulan? Nasihat saya jangan biarkan. Do something!!!.. Kalau budjet terhad ditengah bulan nak beli supplement, cuba cari alternatif lain.

Banyak makanan yang boleh diambil bagi menggalakkan penghasilan susu ibu. Contohnya kurma, halba yang direndam dalam air panas, lobak putih atau apa-apa yang membantu. At least do something. Jangan terus biarkan. Nanti susu makin hari makin drop...

Atau saya suggestkan 1 supplement yang bersesuaian dengan kekangan budjet ditengah-tengah bulan ni, iaitu Alfalfa Complex. Ramai ibu yang dah cuba dan hasilnya alhamdulillah memberangsangkan. Harga dah tentu mampu untuk dibeli walaupun budjet terhad di tengah bulan. Janji production susu tidak terus merudum.

Rm53 untuk 330 biji. Telan je alfalfa tu. Tak perlu nak rendam-rendam lagi macam halba tu. Simple, murah, cepat dan berkesan. Insha Allah lepas makan alfalfa 'cik b' cepat terasa bengkak. Saya juga mengalaminya. Masih tak percaya? Jom baca testimoni mereka.

Alfalfa Tingkatkan Penghasilan Susu

Alfalfa Tingkatkan Penghasilan Susu

Alfalfa Tingkatkan Penghasilan Susu

Alfalfa Tingkatkan Penghasilan Susu

Susu ibu merupakan makanan terbaik untuk bayi kerana mengandungi zat makanan dalam nisbah yang betul dan kandungannya berubah mengikut keperluan bayi itu sendiri.

Susu ibu merupakan anugerah tuhan yang tak terhingga, kerana susu ibu merupakan antibodi terbaik yang dapat melindungi bayi daripada serangan bakteria. Malah ada kes-kes yang telah membuktikan bahawa susu ibu mampu mengubati bayi yang sedang bertarung nyawa melawan penyakit. Dengan izin Allah, sembuh sepenuhnya. Sungguh hebat ciptaan Allah. Ganjaran yang diberikan juga sangat besar. Beruntunglah si ibu. 

Apa lagi kita fikirkan, jom grab nikmat dan kurniaan Allah ni wahai ibu-ibu semua. Cara bagaimana terserah pada anda. Janji selagi mampu berilah yang terbaik untuk mereka. Supplement hanyalah salah satu cara untuk memastikan penyusuan anda berjaya. Jika mereka berjaya, pasti anda juga boleh berjaya.

Berminat untuk mencuba?

Hubungi saya di:

Call/Sms/Whatsapp : 010-2314108
Add FB : Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya.
Klik Like Fanpage : Cahaya Imani untuk info-info terbaru.

Beli Alfalfa konsultasi penyusuan percuma untuk anda.


Tuesday, 19 August 2014

Susu Kurang Lepas Bersalin?

Susu Kurang Lepas Bersalin?Secara umumnya ramai ibu yang mengalami masalah susu kurang selepas bersalin. Seakan-akan tiada susu yang menitis untuk diberikan kepada bayi. Mengapa situasi ini berlaku?

Kelam kabut dibuatnya bila bayi menangis tapi kita rasa tak ada susu nak bagi. Sebenarnya penghasilan kolostrum atau susu awal ibu berlaku seawal hari pertama hingga ketiga. Walaupun kuantitinya sangat sedikit tetapi sebenarnya jumlah ini sudah mencukupi untuk bayi itu. Pada hari pertama kelahiran, perut bayi hanyalah sebesar guli sahaja. Lebih kurang 5-7ml atau setengah sudu besar sahaja yang diperlukan untuk saiz perut sebesar itu. 

Jadi tiada istilah susu tak cukup dan tiada susu lagi ya. Apa yang penting biarkan bayi anda melekap pada payudara seawal yang mungkin sejurus kelahirannya untuk menikmati susu ibunya.


Susu Kurang Lepas Bersalin?

Keperluan jumlah susu bayi akan meningkat dari hari ke hari.  Ini kerana saiz perut bayi menjadi sebesar sebiji aprikot apabila usianya mencecah seminggu. Maka jumlah susu yang diperlukannya ialah sekitar 45-60ml. Jadi seiring dengan itu susu anda juga turut bertambah untuk memenuhi keperluan bayi. Namun ada beberapa syarat yang perlu anda patuhi supaya susu badan anda bertambah dengan jayanya. Antaranya ialah:

  • Memastikan bayi mendapat kolostrum dengan secukupnya pada hari-hari awal kelahiran adalah dengan meletakkan bayi kepada ibu dengan sentuhan kulit ke kulit sebaik sahaja bayi dilahirkan. 
  • Seterusnya, usahakan agar bayi dapat menyusu dengan baik dan melekap dengan betul di payudara. Ini penting agar proses stimulasi dapat berlaku dengan lancar di samping dapat mengeluarkan kolostrum dari payudara dengan efektif.
  • Mematuhi konsep DEMAND & SUPPLY. Apabila bayi minta susu berikanlah susu secara terus kepada bayi tanpa gangguan puting atau botol susu. Penyusuan secara terus dia awal kelahiran sangatlah membantu penghasilan susu ibu pada tahap maksimum. Berilah susu sekerap yang diminta. Lebih banyak permintaan, lebih banyak penghasilan.
  • Susukan bayi dengan susu ibu sahaja dan elakkan pemberian air lain seperti air kosong,  air glukos mahupun susu formula. Pemberian susu formula hanya akan mengurangkan penghasilan susu ibu kerana konsep  DEMAND & SUPPLY tidak dipatuhi. 
  • Pastikan pengosongan payudara berlaku dengan baik. Jika bayi menyusu dan tertidur tetapi anda dapati payudara masih keras maka boleh pam payudara tersebut sehingga lembut. Tahap pengosongan yang sempurna akan merangsang penghasilan susu yang lebih banyak untuk sesi penyusuan seterusnya.
  • Pastikan pengambilan air kosong yang banyak. Sebanyak 3liter sehari. Minum banyak air semasa dalam tempuh berpantang tidak menjadi masalah kerana komponen utama susu ibu adalah air.  Jika badan ibu tidak cukup air bagaimana hendak menghasilkan susu yang banyak? Jadi cukupkan bekalan air untuk keperluan anda dan bayi.
  • Akhir sekali, banyakkan pengambilan makanan yang dapat membantu pengeluaran susu seperti kurma, kismis, susu, lobak putih dan juga makanan yang berunsurkan kalsium dan protein. 
  • Jika anda tak suka minum susu, gantikan dengan pil kalsium Shaklee, Ostematrix. Dan jika bimbang anda tidak dapat sumber protein yang mencukupi, ESP Shaklee sangat membantu. ESP dan Ostematrik bertindak sebagai milk-booster dan sangat membantu bagi ibu yang menghadapi masalah penyusuan di awal kelahiran.
Antara testimoni ibu-ibu yang mengambil ESP untuk mengatasi masalah susu kurang selepas bersalin.

Testimoni 1: Dengan ESP senang je nak dapat 2 botol.


Testimoni 2: Lepas minum ESP, sekali session dapat banyak ni.


Testimoni 3: Sejak consume ESP, alhamdulillah susu badan semakin banyak.



Kenapa ESP? Kerana ESP merupakan sumber protein lengkap yang sangat diperlukan oleh tubuh. Lebih-lebih lagi ibu menyusu. Bagi ibu yang sedang berpantang pula lazimya mengalami kekurangan protein kerana amalan pemakanan berpantang yang sangat ketat.  ESP membantu melengkapkan nutrisi protein yang diperlukan oleh tubuh badan.

Bagi mereka yang tidak minum susu. pastikan anda ambil kalsium Shaklee, Ostematrix. Kekurangan sumber kalsium sedikit sebanyak turut menggangu penyusuan. Unutk detail kalsium klik SINI.

Mudah-mudahan sedikit sebanyak artikel ini membantu anda. Terutama bagi mereka yang baru bergelar ibu dan juga bagi bakal-bakal ibu sebagai persediaan awal untuk penyusuan. Banyakkan membaca supaya kita lebih bersedia dan tahu konsep penyusuan yang patut diikuti sekiranya anda berniat untuk menyusukan bayi anda secara ekslusif. Insha Allah.

Jika anda berminat untuk mendapatkan SUPPLEMENT PENYUSUAN ini, jangan segan hubungi saya. HARGA ISTIMEWA hanya untuk anda pembaca CAHAYAIMANI.COM

Call/Sms/Whatsapp : 010-2314108
Add FB : Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya
Klik Like Fanpage : Cahaya Imani 
Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan saya sahaja.


Penafian: Segala penulisan tentang produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan.


Wednesday, 13 August 2014

Hilang 15Kg Dengan ESP, Alfalfa Dan Lecithin

Salam semua. Entri kali ini berkisarkan tentang kurus. Ramai yang inginkan badan yang kurus dan langsing selepas bersalin. Tak dapat turun banyak turun sikit pun jadilah kan? Tapi kalau dapat bentuk badan macam time anak dara dulu confirm puas hati...Hehe..

Apa yang perlu anda buat adalah cekalkan hati bahawa anda ingin turunkan berat badan. Jangan cepat tergoda dengan pelbagai makanan yang terhidang. Sentiasa ingatkan diri anda bahawa anda ingin mencapai target tertentu. Kawal nafsu makan anda. Elakkan mengambil makanan yang berminyak, makanan manis, air berkarbonat dan sebagainya. 

Atau anda boleh juga cuba petua ni..gantung baju yang tak muat nak pakai tu dalam bilik..lepas tu tengok hari-hari..sambil-sambil tu cakap je dengan diri sendiri "tak lama lagi aku boleh pakai baju ni"..Itu pun salah satu cara untuk memotivasikan diri jugak tu. Cubalah, mana tau berhasil.

Ok, jom tengok kisah kejayaan mereka yang telah mengamalkan ESP, Alfalfa dan Lecithin. Jangan terkejut kerana tak lama lagi anda juga akan jadi seperti mereka. Insha Allah.

Cerita 1: Selepas 3 minggu penggunaan berat badan turun, susu badan banyak & kulit halus, licin dan gebu.
Berat Badan Turun Dengan Esp, Alfalfa & Lecithin

Cerita 2: Hilang 15kg dengan ESP, Alfalfa & Lecithin
Berat Badan Turun Dengan Esp, Alfalfa & Lecithin

Cerita 3: Biar gambar berbicara

Berat Badan Turun Dengan Esp, Alfalfa & Lecithin

Alhamdulillah, mereka berjaya dapatkan berat badan yang diidamkan. Extra bonus kan kulit jadi cantik, halus dan gebu. Bagi ibu-ibu menyusu, jangan risau susu badan merudum. Kerana ESP dan Alfalfa turut dikenali sebagai milk-booster atau penggalak susu. Asalkan konsep penyusuan tetap dipatuhi. Selamat mencuba!!

Macam mana nak dapatkannya? Jom hubungi saya.

Call/Sms/Whatsapp: 010-2314108 (Jue)
Add Fb : Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya
Klik Like Fanpage : Cahaya Imani untuk dapatkan info-info terbaru

Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan saya sahaja.

Penafian: Segala penulisan tentang produk ini bukan bertujuan mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Jika pembaca mengalami masalah kesihatan digalkkan mendapatkan khidmat nasihat pakar kesihatan.


Thursday, 7 August 2014

1001 Kebaikan ESP Shaklee

Esp ShakleeSalam semua, hari ini nak kongsi cerita tentang 1001 kebaikan ESP Shaklee, produk TERLARIS yang cepat habis dalam stock simpanan saya. Kenapa ESP begitu laris? Sebab ia mempunyai 1001 kebaikan yang tidak dapat digambarkan. Wah, hebat kan?

Apa 1001 kebaikan ESP tu?Antaranya ialah:-
  • ESP mencantikkan kulit anda!. Apapun masalah kulit anda ESP akan membantu. ESP merupakan protein yang akan membaikpulih struktur asas kulit dan mampu menghasilkan sel-sel kulit baru dengan lebih cepat. Masalah kulit kering, jerawat, berparut?Jangan risau ESP kan ada.
  • ESP terkenal sebagai Milk-Booster bagi ibu-ibu menyusu. Namun bagi mereka yang tidak menyusu jangan bimbang kerana ia tidak akan menghasilkan susu untuk anda.
  • Bagi mereka yang ingin mengawal berat badan, ESP membantu anda. Ia mengenyangkan dan membantu anda rasa kenyang lebih lama. So, selera makan tu masih boleh dikawal.
  • ESP memberikan anda tenaga untuk terus kekal cergas walaupun seharian melakukan tugas dan tanggungjawab anda.
  • ESP juga membantu meningkatkan kesuburan dengan membaikpulih sel-sel yang tidak sihat dan tidak normal.
  • ESP turut membantu meningkatkan metabolisme badan. Sangat baik untuk mereka yang mengalami metabolisme badan yg rendah.
  • ESP membantu mengurangkan kesakitan akibat gastrik. Bagi mereka yang mengalami masalah gastrik yang teruk, cubalah Esp secara konsisten, insha Allah membantu.
  • Jika anda ibu mengandung, sangatlah digalakkan mengambil ESP kerana ia membekalkan tenaga, tidak mudah letih, dan sebagai persediaan untuk menyusu kerana komponen utama dalam susu ibu ialah protein,kalsium dan air. Jika anda berhasrat untuk menyusukan bayi anda, ambil ESP semasa mengandung lagi ya.
  • Bagi ibu berpantang pula, ESP membantu menyembuhkan luka bersalin dengan lebih cepat. Ini kerana struktur asas kulit terdiri daripada protein. Bila badan dapat cukup protein, sel-sel kulit baru akan terbentuk dan memulihkan luka dengan cepat.
  • Mereka yang pernah menjalani sebarang pembedahan juga boleh mengambil ESP untuk membantu pemulihan luka dengan lebih cepat.
  • Bagi wanita pula, ESP membantu menganjalkan payudara anda!. Bestkan?
Banyak lagi kebaikan ESP yang anda boleh rasakan bila anda dah mengambilnya. Nak tau kenalah cuba. 

Untuk testimoni pengguna sila klik:



Pada anda yang ingin mencuba ESP, walau apapun sebabnya jangan ragu-ragu lagi kerana ESP mempunyai banyak khasiatnya.

Berminat nak cuba?

Call/Sms/Whatsapp : 010-2314108
Add FB : Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya
Klik Like Fanpage : Cahaya Imani 
Konsultasi percuma hanya untuk pelanggan saya sahaja.

Penafian: Segala penulisan tentang produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan.



Tuesday, 5 August 2014

Hamil Dengan GLA Complex Shaklee

Wah..dasyat tajuk tu..Hamil dengan GLA Complex Shaklee!!! Itu semua usaha.Yang mengizinkan dan menjadikannya Allah SWT. Kita sebagai hamba tak boleh la nak duk diam je. Ada masalah kena selesaikan, sakit demam kena cari ubatnya. Kan memang kita digalakkan untuk berusaha, berdoa dan selebihnya kita serah pada-Nya.

Kali ini saya nak share berita gembira dengan anda semua. Lebih-lebih lagi bagi pasangan suami isteri yang tengah plan nak dapatkan cahayamata tu.

Si isteri kalau ada masalah kitaran haid yang tak teratur susah nak mengira waktu subur kan? Bila hormon tak stabil, kitaran haid pun ke laut la. Ada tu sekejap datang sekejap tak, ada pulak yang selang seminggu dah datang semula. Tu semua masalah hormon yang tidak seimbang. Itu juga petanda awal masalah kesuburan.

Apa kata cuba ambil GLA Complex Shaklee. Ramai yang dah cuba dan ramai juga dah berjaya hamil dengan kebesaran Allah SWT. Jom kita tengok pengakuan mereka.

Testimoni 1: Berjaya hamil selepas ambil GLA.


Hamil Dengan GLA Complex Shaklee

Testimoni 2: Hamil setelah sebulan mengambil GLA Complex.

Hamil Dengan GLA Complex Shaklee

Testimoni 3: Hamil setelah sebulan mengambil GLA

Hamil Dengan GLA Complex Shaklee

Testimoni 4: Penantian 4 tahun tak sia-sia

Hamil Dengan GLA Complex Shaklee

Testimoni 5: Makan gla tak konsisten tapi dah ada isi, alhamdulillah

Hamil Dengan GLA Complex Shaklee

Lain orang lain kesannya. Ada yang cepat ada yang lambat. Kalau lambat sikit dapat kesan yang positif jangan la give up. Usahala lagi. Mungkin belum masa Allah bagi lagi rezeki tu. Yang penting anda usaha.

Berminat nak cuba?
Call/sms/whatsapp di : 010-2314108 (jue)
Add Fb saya : Ummi Riana untuk direct chatting dengan saya
Pm kami di Fanpage : Cahaya Imani 
Konsultasi diberikan hanya untuk customer saya sahaja.

Penafian: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Pembaca yang mengalami maslaah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan.



Haid Tidak Teratur Dan Senggugut

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Mood raya masih on tapi gagahkan juga menulis sedikit entri untuk kita kongsi bersama. Saya ingin sentuh sedikit tentang masalah haid yang tidak teratur.

Masalah ini kadangkala sedikit sebanyak ia turut mempengaruhi emosi dan menggangu rutin harian kita. Adakah anda salah seorang yang menghadapi masalah ini dan menderita akibat senggugut ketika datang bulan?

Jika ya, ada sesuatu yang kurang normal dalam tubuh badan anda. Kitaran haid bagi wanita normal selalunya dalam kiraan 28 hari bermula daripada hari pertama haid. Jika haid tidak teratur dan kadangkala 'on off' anda memerlukan suplemen untuk membantu memperbetulkan kitaran haid anda.. dan jangan sekali-kali memandang remeh masalah ini lebih-lebih lagi jika anda juga mengalami senggugut.

Suplemen apa yang sesuai? Semestinya GLA dan ESP. Gabungan keduanya sangat bagus untuk membantu anda mengawalatur kitaran haid anda dan mengatasi masalah senggugut. Namun jika budjet anda terhad, mulakan dengan GLA dulu.


GLA Complex:-
+ Membantu mengawalatur kitaran haid
+ Melegakan kesakitan ketika haid

+ Meningkatkan kesuburan
+ Melegakan tanda-tanda menopause


ESP:-
+ Kaya protein dimana ia merupakan makanan asas sel
+ Membantu pembentukan sel-sel baru yang sihat
+ Gabungan ESP + GLA memberikan kesan yang lebih CEPAT

Jom intai-intai testimoni pengguna.

Testimoni 1: Tak de dah period seminggu sekali.



Haid Tidak Teratur Dan Senggugut

Testimoni 2: Period dah teratur. Period on time datang tiap bulan


Haid Tidak Teratur Dan Senggugut

Testimoni 3: Kalau dulu period pain skala 7/10 sekarang dah 3/10. Senggugut kurang lepas consume GLA.
Haid Tidak Teratur Dan Senggugut

Testimoni 4: Kitaran haid dah stabil. Senggugut juga dah hilang


Haid Tidak Teratur Dan Senggugut
Lagi banyak testimoni di SINI.

Alhamdulillah, kita kena ikhtiar. Jika anda remaja, ketidakstabilan haid mungkin merupakan gangguan hormon..namun jika dibiarkan bimbang ia akan melarat hingga dewasa. Masalah haid tidak teratur merupakan petanda awal masalah kesuburan. Cuba cari ikhtiar yang terbaik. Dengan ESP dan GLA insha Allah membantu anda atasi masalah ini. Usah risau kerana suplemen ini tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya dan ianya natural.

Anda berminat untuk mencuba? Atau sekadar nak info lanjut?
Call/Sms/Whatsapp : 010-2314108
Like Fanpage : Cahayaimani

Anda ingin mencuba dan inginkan DISKAUN?Anda boleh pilih mana satu yang anda inginkan.

1) Mendaftar sebagai ahli Shaklee dan nikmati diskaun bagi setiap produk yang dibeli dan berpeluang mendapat CASH BONUS dan lain-lain lagi.

2) Like page Cahayaimani dan pm kami untuk sebarang pertanyaan dan info berkenaan produk yang sesuai mengikut budjet anda.

3) Buat pembelian di stokis Shaklee berhampiran anda dengan menggunakan id saya. Sertakan invois pembelian untuk dapatkan konsultasi dari pihak kami selepas anda membuat pembelian. 
Nama penuh: Juliza Berahim, Shaklee Id: 923991

Penafian: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Pembaca yang mengalami maslaah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...