Subscribe:

Blogger templates

Tuesday, 10 June 2014

Healing Crisis/Simptom Krisis Penyembuhan

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sedikit perkongsian tentang supplement. Ada yang bertanya ''kenapa lepas makan supplement shaklee ni badan rasa sakit-sakit, sembelit, pening-pening, dan macam-macam lagi??

Hurm, jawapan saya tahukah anda itu adalah simptom krisis penyembuhan?

Jangan risau. Simptom-simptom tersebut bukanlah petanda buruk malah ia merupakan petanda bahawa supplemen tersebut berkesan, cepat meresap ke dalam badan dan sistem tubuh badan anda memberi tindak balas positif terhadapnya.

Kenapa ia berlaku?

Ia berlaku apabila kita mengambil vitamin dari sumber semulajadi yang bertindak mengeluarkan toksin dan merawat kerosakan pada sel dan sistem dalam badan kita. Proses ini membuatkan seseorang itu berasa ‘tak sedap badan’ dan mungkin demam atau mengalami sakit pinggang atau sakit kepala yang teruk. Ini adalah tindakbalas biasa bila badan kita nak mengeluarkan toksin.

Krisis penyembuhan ini dapat dikurangkan dengan pengambilan air masak/kosong dengan kadar secukupnya (2-3 liter) sehari. Anda jua disarankan untuk berehat dan bertenang. Yang penting perlu sabar dan teruskan pengambilan supplement tersebut. Jangan pula bila dah rasa tak sedap badan terus stop ambil. Insha Allah ia tidak akan mengambil masa yang panjang. Apabila semua toksin-toksin dalam tubuh badan kita habis keluar badan akan lebih sihat, bertenaga, dan cantik!!

Antara simptom dan penyebab healing crisis:
Healing Crisis/Simptom Krisis Penyembuhan

Sebarang pertanyaan bolehlah hubungi saya di:

Call/Whatsapp : 010-2314108
Email : julizaimani@gmail.com
FB: Sila Add Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya

Klik LIKE fanpage saya cahayaimani untuk perkongsian sebarang info kesihatan, penyusuan, dan sebagainya.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...