Subscribe:

Blogger templates

Thursday, 19 June 2014

Cara Atasi Sembelit Dengan Meal Shakes

Anak sembelit??Menangis-nangis bila nak 'membuang'??Kesiankan tengok. Sebagai ibu bapa corak pemakanan anak-anak perlu dipantau. Kerana pemakanan juga salah satu penyumbang berlakunya masalah sembelit ini. Apa yang penting corak permakanan mereka haruslah seimbang mengikut keperluan nutrisi yang mereka perlukan untuk tumbesaran.

Contoh piramid makanan:


Bila nutrisi yang mereka perlukan cukup dan lengkap insha Allah masalah sembelit ini dapat diatasi. Jika ibu-ibu sangat sibuk sehingga tidak dapat memberi sepenuhnya perhatian tentang permakanan mereka, tetapi dalam masa yang sama bimbang mereka tidak dapat nutrisi yang lengkap bolehlah membuat sedikit pelaburan untuk anak-anak. Hadiahkan mereka MEAL SHAKES SHAKLEE. 

Rasa dah tentu sedap. Vanilla, yang bestnya boleh campur dalam air kegemaran anak-anak. Kalau anak minum susu botol boleh terus campur je dalam susu dorang. Silap-silap mintak tambah nanti.

Kenapa saya cadangkan MEAL SHAKES?

Sebab utama kerana ia dibuat daripada BAHAN-BAHAN SEMULAJADI.
Ia mengandungi NUTRISI LENGKAP yang diperlukan untuk tumbesaran anak-anak.

Jom kita tengok testimoni mommies yang anak-anak mereka menghadapi masalah sembelit dan bagaimana perubahan yang berlaku setelah pengambilan Meal Shakes.

Rata-rata yang ambil Meal Shakes beri feedback anak mereka suka. Siap ada yang dah pandai angkat canister Meal Shakes suruh mommy dorang tambah dalam susu. Saya jamin pelaburan anda pasti berbaloi. Anak sihat mommy pun senang hati kan?

Hubungi saya di sini;-

Call/Sms/Whatsapp: 010-2314108
Add FB : Ummi Riana
Emel: julizaimani@gmail.com

1 comments:

Saiful Hizam said...

Brapa sukatan utk anak umur 2 tahun

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...