Subscribe:

Blogger templates

Wednesday, 25 June 2014

Cergas Dan Bertenaga Sepanjang Ramadhan

Alhamdulillah, tak lama je lagi kita akan bertemu Ramadhan, bulan yang penuh barakah. Pasti ramai umat manusia menanti-nantikan bulan mulia ini. Semoga kita diberi kesempatan hendaknya, Insha Allah.

Tahun ni merupakan tahun ke-2 saya berpuasa dengan Shaklee. Semestinya lebih cergas, bertenaga dan tak mudah letih. Maklumla berpuasa sambil menyusukan anak, memang mencabar.

Antara rahsia untuk saya kekal bertenaga dan cergas sepanjang hari ialah dengan mengambil supplement ni:-

1) Vita-Lea - Pelengkap nutrisi untuk pastikan badan tidak mudah letih dan kekal bertenaga.
2) Vitamin C - Membantu meningkatkan sistem imunisasi supaya tak mudah demam, selsema atau dijangkiti penyakit.
3) ESP - Semestinya Esp pilihan saya kerana mengelakkan rasa sakit dibahagian ulu hati (maklum la saya kan gastrik), membantu proses penyusuan saya, dan yang bestnya rasa lapar tu kurang berbanding tak ambil Esp sebelum ni.
4) Performance Drink (PD) - Minuman tenaga untuk memberikan saya tenaga agar kekal cergas sepanjang hari serta mengelakkan dari berlakunya dehidrasi. Maklum la, puasa-puasa ni minum air pun kurang kan.

Alhamdulillah, supplement-supplement ni banyak membantu saya. Anda bagaimana?Apa kata buat persediaan berpuasa dengan Shaklee. Hubungi saya untuk tahu mana supplement terbaik mengikut keperluan dan budjet anda. 

Juga boleh diambil oleh seisi keluarga. Anak-anak yang baru nak belajar puasa tu pun boleh. At least tak de la lembik sangat anak-anak tu nanti. Lagi-lagi bila time balik dari sekolah.

Jom tengok pengakuan mereka ni ya. Mereka jatuh cinta dengan Shaklee. Bukan sahaja ibadah puasa dipermudahkan malah bekalan susu untuk si manja pun tetap lancar.

Cergas Dan Bertenaga Sepanjang Ramadhan

Cergas Dan Bertenaga Sepanjang Ramadhan

Cergas Dan Bertenaga Sepanjang Ramadhan

Cergas Dan Bertenaga Sepanjang Ramadhan



Untuk mencuba, Anda boleh hubungi saya di:
Call/Sms/Whatsapp: 010-2314108
Add & PM FB : Ummi Riana
Emel: julizaimani@gmail.com


Thursday, 19 June 2014

Cara Atasi Sembelit Dengan Meal Shakes

Anak sembelit??Menangis-nangis bila nak 'membuang'??Kesiankan tengok. Sebagai ibu bapa corak pemakanan anak-anak perlu dipantau. Kerana pemakanan juga salah satu penyumbang berlakunya masalah sembelit ini. Apa yang penting corak permakanan mereka haruslah seimbang mengikut keperluan nutrisi yang mereka perlukan untuk tumbesaran.

Contoh piramid makanan:


Bila nutrisi yang mereka perlukan cukup dan lengkap insha Allah masalah sembelit ini dapat diatasi. Jika ibu-ibu sangat sibuk sehingga tidak dapat memberi sepenuhnya perhatian tentang permakanan mereka, tetapi dalam masa yang sama bimbang mereka tidak dapat nutrisi yang lengkap bolehlah membuat sedikit pelaburan untuk anak-anak. Hadiahkan mereka MEAL SHAKES SHAKLEE. 

Rasa dah tentu sedap. Vanilla, yang bestnya boleh campur dalam air kegemaran anak-anak. Kalau anak minum susu botol boleh terus campur je dalam susu dorang. Silap-silap mintak tambah nanti.

Kenapa saya cadangkan MEAL SHAKES?

Sebab utama kerana ia dibuat daripada BAHAN-BAHAN SEMULAJADI.
Ia mengandungi NUTRISI LENGKAP yang diperlukan untuk tumbesaran anak-anak.

Jom kita tengok testimoni mommies yang anak-anak mereka menghadapi masalah sembelit dan bagaimana perubahan yang berlaku setelah pengambilan Meal Shakes.





Rata-rata yang ambil Meal Shakes beri feedback anak mereka suka. Siap ada yang dah pandai angkat canister Meal Shakes suruh mommy dorang tambah dalam susu. Saya jamin pelaburan anda pasti berbaloi. Anak sihat mommy pun senang hati kan?

Hubungi saya di sini;-

Call/Sms/Whatsapp: 010-2314108
Add FB : Ummi Riana
Emel: julizaimani@gmail.com

Wednesday, 18 June 2014

Badan Sihat Tetapi Cepat Letih

Ramai yang mengalami masalah macam ni kan? Rasa badan sihat je tapi sering letih/penat/lesu dan sebagainya.

Apa yang dapat membantu??

Tiga vitamin asas ini pasti membantu anda:
1) Vitamin C
2) B-Complex
3) Vita-Lea (Multivitamin)

Kenapa banyak sangat vitamin?
Pada asasnya kehidupan sekarang banyak terdedah dengan persekitaran yang tidak sihat, contohnya;

>> Kita berhadapan dengan pelbagai pencemaran. Pencemaran alam sekitar, pencemaran dalam bahan makanan contohnya ayam disuntik bahan kimia, sayur digunakan baja kimia, makanan ditambah bahan perasa, pewarna tiruan dan sebagainya yang mengundang kesan yang tidak elok untuk jangka masa panjang, sering terdedah dengan asap rokok, asap kilang, udara yang kotor, habuk-habuk dan sebagainya.

>> Stress yang berpanjangan akibat tekanan dari rumah, tempat kerja dan sebagainya juga tidak elok untuk kesihatan.

>> Terlalu sibuk sehingga sering mengambil fast food sebagai menu harian dan jarang mengambil makanan seimbang turut menyumbang kepada masalah kesihatan.

Macam mana vitamin ini membantu?

Vitamin C:
+ Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan dan membantu badan tampil lebih sihat.
+ Membantu menentang bakteria dan kuman.
+ Membantu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah.
+ Antioksidan yang berkuasa memerangi kanser.
+ Membantu masalah gusi berdarah, lebam pada kulit, kulit kering, ruam dan kasar.
+ Mencantik, mencerahkan kulit serta melambatkan penuaan dan jeragat.

Vita-Lea:
+ Pemberi tenaga dan mengurangkan keletihan.
+ Pelengkap nutrisi - bagi mereka yang mengamalkan diet tidak seimbang, pengamal vegetarian, dan pengidap anemia Vita-Lea sangat membantu untuk melengkapkan nutrisi harian yang diperlukan.
+ Merupakan elemen penting pada tubuh untuk memastikan pertumbuhan sel baru yang sihat, proses pembesaran, pertumbuhan rambut, kuku, otot dan kulit.

B-Complex:
+ Menukar makanan kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan keletihan.
+ Membantu mengurangkan stress, kemurungan, dan sakit kepala.
+ Membantu tumbesaran sel-sel sihat dan sangat perlu untuk ibu hamil.
+ Mengekalkan kesihatan rambut, membantu masalah rambut beruban, rambut gugur, masalah kulit kepala dan kelemumur.
+ Meredakan masalah senggugut bagi wanita.

Pendek kata Vita-Lea dan B-Complex merupakan vitamin pemberi tenaga, mengurangkan kelesuan dan menyokong fungsi sel tubuh untuk kesihatan. Manakala Vitamin C sebagai agen pelindung badan daripada serangan kuman dan penyakit.

Vitamin asas inilah yang diperlukan untuk kesihatan yang menyeluruh. Sesuai untuk suami, isteri, emak, ayah, dan anak-anak yang sedang meningkat remaja.

Mencegah lebih baik dari mengubati kan? So, bukan tunggu sakit baru cari ubat, Kan elok kalau sediakan 'payung sebelum hujan'.

Hubungi saya untuk mencuba.

Add FB: Ummi Riana
Like fanpage : Cahaya imani untuk artikel terbaru
Call/Sms/Whatsapp: 010-2314108
Emel: julizaimani@gmail.com

Thursday, 12 June 2014

Testimoni Set Penyusuan Shaklee


Assalamualaikum...

Corat-coret untuk tatapan anda kali ini berkisarkan Set Penyusuan Shaklee.

Nak dijadikan cerita ada yang marah-marah bila ambil set penyusuan ni tapi tak dapat apa yang mereka inginkan.

Siap ada yang cakap 'set penyusuan shaklee ni menipu'. Saya hanya mampu tersenyum. Customer ni tak pernah beli dengan saya pun. Tapi bila beliau ternampak saya post tentang set penyusuan kat fb terus beliau pm saya.

Selepas saya tanya adakah beliau mengikut panduan  dan tips yang diberikan? Katanya tiada sebarang panduan diberikan. Barulah saya tahu kedudukan yang sebenarnya.

Set penyusuan shaklee bukanlah "ubat ajaib" yang hanya sekali makan mampu menghasilkan susu ibu hingga melimpah ruah. Bukan begitu konsepnya ya. Ibu mestilah pam susu secara konsisten iaitu 2-3 jam sekali supaya rangsangan dapat diberikan kepada otak dan sistem badan. KUNCI penghasilan susu ibu adalah RANGSANGAN.

Contoh yang paling mudah, ibu mengamalkan pengambilan lobak putih dan jus pegaga(petua orang tua untuk banyakkan susu) tetapi tidak melakukan rutin pam dengan betul dan tidak mengambil air kosong secukupnya, saya yakin susu tidak akan bertambah juga. Jadi sama juga dengan set penyusuan shaklee ni.

Kalau betul set penyusuan shaklee ni menipu kenapa ibu-ibu di bawah dapat menyimpan stok susu untuk si manja mereka walaupun ada yang hanya mengambil Set B iaitu set penyusuan paling asas.

Testimoni Set Penyusuan Shaklee

Testimoni Set Penyusuan Shaklee

Testimoni Set Penyusuan Shaklee

Testimoni Set Penyusuan Shaklee

Anda juga ibu menyusu? Hadapi masalah dalam penyusuan?Meh hubungi saya. Saya suggestkan apa yang terbaik mengikut budjet anda.

Add FB: Ummi Riana
Call/Sms/Whatsapp: 010-2314108
Emel: julizaimani@gmail.com

Wednesday, 11 June 2014

Testimoni Vitamin E & Vitamin C Shaklee

Kita semua sedia maklum fungsi Vitamin E dan Vitamin C untuk kulit. Gabungan dua vitamin ini mampu memberikan kesan terbaik untuk kulit. Rata-rata pengguna yang menggunakannya berpuas hati dan meneruskan pengambilan dua vitamin ini untuk kekalkan kecantikan kulit mereka.

Antara kesan yang mereka perolehi adalah kulit lebih flawless, liang-liang pori semakin mengecil, parut kesan jerawat semakin pudar, kulit lebih lembab dan banyak lagi kesan positif yang mereka perolehi. Mereka sememangnya mengambil dua vitamin ini secara konsisten untuk kesan yang lebih baik dan cepat.

Jom tengok testimoni mereka sendiri.

Testimoni 1: "Kulit lebih flawless,kesan jerawat makin hilang"

Testimoni 2: "Kulit rasa lebih segar, tak berminyak...."


Testimoni ke 3: Lihat perubahan kulit wajah sebelum dan selepas Puan Hidayah


Anda sendiri dah tengok kan kesan positif hasil pengambilan dua vitamin hebat ini. Berminat nak cuba??Jom grab sekarang sementara Promo Vitamin E. Share beli dengan kawan-kawan, adik kakak dapat beli dengan harga yang jauh lebih murah. Rugi tak grab time promosi macam ni tau!!

Berminat nak cuba?
Call/Whatsapp : 010-2314108
Email : julizaimani@gmail.com
FB: Sila Add Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya
Klik LIKE fanpage saya cahayaimani untuk TIP-TIP KESIHATAN, KECANTIKAN, & PENYUSUAN.

Tuesday, 10 June 2014

Healing Crisis/Simptom Krisis Penyembuhan

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sedikit perkongsian tentang supplement. Ada yang bertanya ''kenapa lepas makan supplement shaklee ni badan rasa sakit-sakit, sembelit, pening-pening, dan macam-macam lagi??

Hurm, jawapan saya tahukah anda itu adalah simptom krisis penyembuhan?

Jangan risau. Simptom-simptom tersebut bukanlah petanda buruk malah ia merupakan petanda bahawa supplemen tersebut berkesan, cepat meresap ke dalam badan dan sistem tubuh badan anda memberi tindak balas positif terhadapnya.

Kenapa ia berlaku?

Ia berlaku apabila kita mengambil vitamin dari sumber semulajadi yang bertindak mengeluarkan toksin dan merawat kerosakan pada sel dan sistem dalam badan kita. Proses ini membuatkan seseorang itu berasa ‘tak sedap badan’ dan mungkin demam atau mengalami sakit pinggang atau sakit kepala yang teruk. Ini adalah tindakbalas biasa bila badan kita nak mengeluarkan toksin.

Krisis penyembuhan ini dapat dikurangkan dengan pengambilan air masak/kosong dengan kadar secukupnya (2-3 liter) sehari. Anda jua disarankan untuk berehat dan bertenang. Yang penting perlu sabar dan teruskan pengambilan supplement tersebut. Jangan pula bila dah rasa tak sedap badan terus stop ambil. Insha Allah ia tidak akan mengambil masa yang panjang. Apabila semua toksin-toksin dalam tubuh badan kita habis keluar badan akan lebih sihat, bertenaga, dan cantik!!

Antara simptom dan penyebab healing crisis:
Healing Crisis/Simptom Krisis Penyembuhan

Sebarang pertanyaan bolehlah hubungi saya di:

Call/Whatsapp : 010-2314108
Email : julizaimani@gmail.com
FB: Sila Add Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya

Klik LIKE fanpage saya cahayaimani untuk perkongsian sebarang info kesihatan, penyusuan, dan sebagainya.

Monday, 9 June 2014

Ketahui Rahsia Tingkatkan Penghasilan Susu Dengan Cepat

susu ibu banyak
Assalamualaikum...Selamat membaca ya kawan-kawan semua. Hari ni saya nak share TIPS PENYUSUAN, bagaimana meningkatkan penghasilan susu ibu dengan lebih cepat. Selalu jugak customer tanya "macam mana nak daptkan susu yang banyak ya? Saya dah pam, dah minum air masak banyak, makan makanan berkhasiat tapi sama macam 2 jugak, tak banyak.."

Hurm, kalau semua 2 dah buat tapi hasilnya tak memuaskan mesti ada kurang kat mana-mana 2..

Benar kebiasaanya ibu-ibu kerap pam susu sekitar 2-3 jam sekali. Tapi TEKNIK PAM SALAH. Salah yang saya maksudkan adalah ibu hanya pam susu bila susu keluar sahaja, bila susu stop ibu terus stop serta merta.

Cara yang sebenarnya ialah pam susu sekitar 15-20 minit bagi sebelah kanan dan 15-20 minit bagi sebelah kiri. Teruskan pam sehingga masa yang dinyatakan walaupun susu hanya keluar pada 5 minit yang pertama. Rangsangan diperlukan untuk menyampaikan signal kepada otak yang bayi memerlukan lebih banyak susu. Otak pula menghantar signal kepada sistem tubuh badan supaya menghasilkan lebih banyak susu. Inilah yang dinamakan konsep DEMAND AND SUPPLY. Lebih banyak permintaan, lebih banyak susu yang dihasilkan.

Seboleh-bolehnya lakukan pengosongan payudara sebaik mungkin. Lakukan 15-20 minit pam bagi setiap payudara supaya rangsangan yang dihasilkan dapat membantu signal dihantar kepada otak dan sistem tubuh badan dengan secukupnya.

Antara tip lain yang boleh dilakukan ialah dengan melakukan POWER PUMPING dan TANDERM PUMPING. Teknik power pumping ada DI SINI. Manakala cara untuk Tanderm Pumping akan saya sambung dalam entri seterusnya.

Ok, kesimpulannya apa yang harus anda patuhi ialah minum air secukupnya 3-4 liter sehari, pam sekerap 2-3 jam sekali, dan pastikan ambil masa 15-20 minit untuk setiap payudara, dan jangan lupa ambil makanan yang berkhasiat untuk mendapatkan susu yang berkualiti dan mencukupi dengan segala zat yang diperlukan si manja anda.

Jika anda merupakan ibu yang berkerjaya dan sibuk serta bimbang tidak dapat mengambil makanan seimbang dalam diet harian anda, saya sarankan ambil SUPPLEMENT PENYUSUAN. Mudah-mudahan susu yang dihasilkan cukup dari segi kuantiti dan berkualiti tinggi serta cukup segala nutrisi yang diperlukan untuk tumbesaran anak.

Setiap pembelian supplement penyusuan daripada saya akan mendapat KONSULTASI PENYUSUAN PECUMA, dan jika anda hadapi sebarang masalah, saya sedia membantu anda. Sila hubungi saya di:

Call/Whatsapp : 010-2314108
Email : julizaimani@gmail.com
FB: Sila Add Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya
Klik LIKE fanpage saya cahayaimani untuk TIP PENYUSUAN PERCUMA

Wednesday, 4 June 2014

Offer Bulan Jun 2014

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pejam celik pejam celik dah pun masuk bulan Jun. Kita dah berada di pertengahan tahun 2014. Macam sekejap je masa berlalu kan?? 

Bercerita tentang offer tengah tahun ni Shaklee tawarkan Vitamin E. Buy 6 free 1..Jom pakat-pakat share dengan family..kawan-kawan untuk dapatkan Vitamin E bulan ni. Jimat sangat-sangat. Rugi tak grab bulan ni tau. Mana yang dah lama nak beli tu tapirasa mahal sangat jom ambik peluang sekarang untuk beli time tengah offer camni. Insha Allah berbaloi.

Hah, Vitamin E bukan hanya untuk kecantikan semata-mata ye. Malah ia turut dikenali sebagai 'Vitamin Cinta'. Kenapa ia dipanggil Vitamin Cinta??? Ini adalah kerana Vitamin E ini membantu dalam meningkatkan kualiti hubungan suami isteri. Nak info lanjut???Nak tau lebih detail tentang Vitamin E??Meh Pm saya kita sembang-sembang.

Fb saya: Ummi Riana

Offer Bulan Jun 2014




  Best regards,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...