Subscribe:

Blogger templates

Monday, 3 March 2014

Collagen Powder Shaklee

Semakin usia meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan. Pengurangan kolagen inilah yang menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain, seperti:-
  • Kulit berkedut, kering dan melayut
  • Kuku rapuh dan tidak kukuh
  • Rambut gugur dan nipis
Semua orang akan mengalami kemerosotan semulajadi ini. Namun, ianya dapat diatasi dengan pengambilan supplement kolagen bagi menggantikan kolagen yang hilang serta dapat memelihara kecantikan kulit.

Bila usia semakin meningkat (>26 tahun) badan kita akan mengalami kekurangan kolagen sehingga 15% setiap tahun. Kolagen juga mudah dimusnahkan oleh keracunan dalam sistem badan ekoran amalan permakanan yang tidak sihat, stress, pencemaran, kesan pencemaran kosmetik, dan pewangi. Dan bila umur mencecah 40an hampir separuh kolagen akan hilang. Jadi bermulalah episod kesan-kesan penuaan datang seperti kedutan, hilang kelembapan, kulit kusam, jeragat, hilang keanjalan dan sebagainya.

Nak beli produk kecantikan tu pun kene tengok jugak kandungannya. Adakah ia berasakan bahan semulajadi atau mengandungi bahan kimia. Kene pilih betul-betul tau mana yang nak beli tu sebab takut ada kesan sampingan lain lagi susah kan?

Collagen Powder ShakleeOk, kalau kat sini sememangnya saya cadangkan ambil produk yang berasaskan bahan semulajadi la kan. Tak de la macam-macam naik kat muka nanti akibat alah dek bahan kimia (bagi mereka yang kulit sensitif). Ok, salah satu kolagen yang bagus dan selamat digunakan ialah Collagen Powder Shaklee.

Apa beza Collagen Shaklee dari brand lain?

Kolagen ni ada banyak jenis dan sumber. Ada yang daripada tumbuh-tumbuhan, haiwan, dan ikan. Kalau daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan harganya lebih murah tetapi penyerapan badan lambat dan kurang. Kalau kolagen daripada haiwan sumbernya daripada ayam, lembu dan babi. Susah sket nak bezakan mana halal mana haram.

Collagen Powder Shaklee pula merupakan kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Ikan merah dah tentu halal kan? Bahan-bahan lain termasuklah  ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B. Ia digabungkan untuk membantu meningkatkan keberkesanan kolagen dan menyokong kecantikan dari dalaman ke luaran. Collagen ni lengkap dengan vitamin C dan B yang sememangnya penting untuk pembentukan kolagen yang baru.


Kesan pengambilan Collagen Powder Shaklee selepas beberapa minggu.
  • Kelembapan kulit - Meningkat 90%
  • Kekasaran & Kekeringan – Berkurang 75%
  • Penampilan Keseluruhan – Meningkat 71%
  • Kelembutan & Kelicinan – Meningkat 69%
  • Keanjalan, Ketegangan & Elastisiti – Meningkat 55%
  • Ketebalan Rambut – Meningkat 54%
  • Seri wajah, Tona & Warna Kulit – Meningkat 50%
  • Garis-garis Halus & Kedutan- Berkurangan 18%
Bukan saja bahan-bahannya semulajadi malah ia halal dan telah mendapat kelulusan KKM. Boleh check ye kalau masih ragu-ragu.

      Sijil Halal Shaklee di SINI.

Cara amalkan Collagen Powder untuk hasil terbaik pula macam ni ya. Sangat senang.


1) Boleh bancuh dalam apa jua jenis minuman seperti jus, milo atau apa-apa minuman yang kita suka dan minum macam biasa. 

2) Boleh minum 1 paket sekaligus atau 1 paket untuk 3x minum.

Nak tengok testimoni??Klik SINI ya.

Ok, harga pasaran sekotak Collagen Powder 15 satchet ni RM298. Rasa macam mahal kan?
Kalau rasa nak jimat lagi ada cara untuk anda.

1) Join ahli dan bayar RM75 seumur hidup. Boleh kumpul point dan dapat harga ahli. Boleh dapat jugak CASH BONUS. Berminat? Pm saya ye untuk info pendaftaran ahli.


2) Beli di mana-mana cawangan Shaklee berhampiran anda menggunakan ID saya. Selepas pembelian sila berikan nombor invois untuk dapatkan penerangan tentang produk yang anda beli tu.


3) Atau nak lagi senang, tak nak keluar modal dan malas nak ke branch and boleh PM/sms/call/whatsapp saya ye. Harga terbaik untuk anda.

Shaklee ID: 923991
Juliza Berahim
010-2314108
Like fan page Cahayaimani untuk artikel2 menarik yang lain.


* Segala penulisan/testimoni Produk yang dikongsi ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.




0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...