Subscribe:

Blogger templates

Monday, 16 December 2013

Vitamin Tambahan & Kecerdasan Otak Anak?

 Vitamin Tambahan & Kecerdasan Otak Anak?
Ramai ibu-bapa yang ingin melihat anak-anak mereka membesar dengan sihat dan menjadi orang bijak. Lebih-lebih lagi terlalu banyak produk-produk kesihatan yang dijual dan dikatakan mampu meningkatkan IQ anak-anak.  

Pakar pemakanan ada menyatakan bahawa kanak-kanak tidak memerlukan vitamin tambahan untuk pembesaran yang sihat, samada tumbesaran fizikal mahupun kecerdasan minda (IQ) jika diet pemakanannya lengkap dengan karbohidrat, lemak, protein, vitamin dan mineral yang cukup.

Jika anda ibu bapa tidak dapat memberikan diet lengkap untuk anak-anak anda atau anak itu sendiri mengalami masalah kesihatan,  maka berbincanglah dengan doctor samada anak anda memerlukan vitamin atau makanan tambahan.

Namun jika anak anda dilahirkan pramatang, lahir dengan tidak cukup berat badan, bayi mengalami kesukaran untuk minum susu secukupnya berbanding bayi yang berumur seusia mereka maka bolehlah berikan vitamin atau makanan tambahan mengikut apa yang dicadangkan doctor anda.

Antara vitamin yang boleh diambil ialah Vitamin B12, zat besi (iron), zinc, kalsium, dan lemak omega 3 yang boleh didaptai daripada pengambilan vitamin atau makanan tambahan. Apa pun dapatkan nasihat dari doctor terlebih dahulu. 

Jika anda ingin dapatkan vitamin dan makanan tambahan yang berasakan bahan semulajadi tanpa sebarang pewarna, perisa tiruan anda bolehlah mencuba OmegaGuard dan Meal Shakes dari keluaran Shaklee. Yang pasti ianya selamat digunakan dan dilengkapi dengan zat dan mineral yang lengkap untuk anak-anak.


 Jika berminat boleh hubungi saya di:
Call/Sms : 0102314108
Add FB saya : Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya
Like Page : Cahayaimani untuk tawaran dan promosi HARGA MENARIK untuk anda0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...