Subscribe:

Blogger templates

Monday, 9 December 2013

Tips Kurus Dengan Sihat

Anda alami masalah berat badan? Baju banyak dah tak muat? Rasa tak selesa dengan badan anda?

Ummi tau anda sedang risaukan masalah kesihatan anda. Jom Ummi berikan anda tips untuk kurus dengan sihat. 

Sebelum ni anda semua mesti pernah diet kan? Bagaimana diet yang anda amalkan tu ya? 

Adakah anda:-

1) Skip breakfast, lunch atau dinner?
2) Anda gunakan produk slimming yang mampu turunkan berat badan dengan cepat? Dan naik semula pun cepat kn? Macam yo-yo...Turun naik.
3) Makan sikit je dalam sehari - Makan pun x puas kan?
4) Bila skip 1 atau 2 meal mesti akan banyak lepas tu kan?

Betul tak? Kalau YA bermakna cara anda makan kurang berkesan untuk kurus.

Cara diet yang betul macam ni ya:-

Jangan Skip Waktu Makan

Ramai ingat bahawa anda perlu skip meals seperti elakkan sarapan pagi dan melaparkan diri untuk kurang berat badan. Ini salah. Dengan cara ini anda hanya berjaya menurunkan metabolisma badan. Panduan Terbaik?Makan 5-7 hidangan sederhana sehari dan kurang makan/minum 2-3 jam sebelum tidur.

Makin kerap kita makan, makin banyak tenaga yang kita bakar. Tetapi haruslah diingat makan dalam hidangan yang SEDERHANA setiap kali makan. 

Apa akan jadi pada sistem penghadaman jika kita makan dengan kerap?
1) Bila makanan masuk sikit-sikit, sistem penghadaman mampu menghadamkan makanan dengan sempurna berbanding makan banyak kadang-kala ada makanan yang terlepas tanpa sempat dihadam.

2) Bila makan kerap dan sedikit, kita tidak cepat rasa lapar. Jadi nafsu untuk makan dapat di kawal.

3) Bila setiap meals kita makan, sekaligus kita dapat control kuantiti makanan yang kita ambil.

Kenapa diet yang dulu tidak menjadi dan berat naik semula dengan cepat ya?
Sebab berat yang turun dulu bukannya lemak tetapi hanyalah pengurangan otot. Sebab kita kekurangan protein dari pemakanan kita so badan akan ambil sumber protein daripada otot. Sebab tula badan akan rasa lemah dan kulit menggelebeh.

Macam mana kalau tak dapat control nafsu makan?
Pakar kecerdagasan dan pemakanan di Malaysia Kelvin Zahri, turut mencadangkan pengambilan protein shakes mampu mengurangkan pengambilan makanan dalam kuantiti yang banyak sekaligus mengurangkan nafsu makan anda.

Anda juga boleh berdiet dengan cara set diet ni. Slimming dengan cara Shaklee. Macam mana tu?

Set Slimming Shaklee ada 3 Peringkat.

1) Pembakaran Lemak - Lemak degil dalam badan dipecahkan kepada butiran kecil.

2) Pembuangan Toksin/Detox -Lemak yang dipecahkan tadi akan dibuang. Usus juga akan dicuci dengan menggalakkan pembersihan usus dari sisa makanan yang bertahun melekat di dinding usus. Kalau tak dibersihkan boleh menyebabkan penyakit lain nanti.

2) Membina Sel dan Tisu Baru - Bila lemak dah di buang, kulit akan nampak menggelebeh. Kita ganti dengan membina semula sel dan otot yang baru.

Ini baru betul cara diet yang berkesan. Insha Allah tak akan jadi diet yo-yo lagi.

Jom kita kenal dengan set slimming ni.

1) Pemecah lemak / Bakar Lemak
Tips Kurus Dengan Sihat
Dua produk ini sangat membantu dalam memecahkan lemak-lemak degil dalam badan. 

2) Buang Lemak
Tips Kurus Dengan Sihat
Herb-Lax dan Alfalfa akan menyambung kerja-kerja seterusnya iaitu dengan menyahkan semua racun toksin dan sisa makanan yang terlekat pada dinding usus. Semua racun ini dibuang melalui pembuangan air besar.

3) Pembinaan Otot
Tips Kurus Dengan Sihat
Dalam diet yang betul dan sihat, protein sangat diperlukan untuk menjaga otot-otot. Lemak yang disingkirkan akan tinggalkan ruang untuk pembentukan otot baru supaya kulit lebih tegang dan bentuk badan kelihatan lebih cantik. Dua produk ini merupakan tinggi kandungan protein. Ia juga membantu anda berasa kenyang dengan lebih lama. So, nafsu makan akan dapat dikawal.

Beza Set Slimming Shaklee dengan Set Slimming Jenama Lain

Set Slimming Shaklee BEBAS BAHAN KIMIA. Ia selamat untuk digunakan kerana berasaskan bahan semulajadi. Kebanyakan produk kurus yang mampu mempunyai kesan yang cepat MESTI ada campuran bahan kimia. Walaupun produk Shaklee ini sedikit lambat tetapi ianya berterusan dan yang penting SELAMAT DIGUNAKAN. 

Cuma apa yang harus ditekankan disini ialah pengambilan air yang banyak sangat digalakkan untuk membantu memperceptkan keberkesanan set slimming ini. Kurangkan pengambilan air manis dan makanan yang anda rasakan tidak perlu seperti fast food, junk food dan sebagainya. 

Anda ingin mencuba dan inginkan DISKAUN?Anda boleh pilih mana satu yang anda inginkan.

1) Mendaftar sebagai ahli Shaklee dan nikmati diskaun bagi setiap produk yang dibeli dan berpeluang mendapat CASH BONUS dan lain-lain lagi.

2) Like page cahayaimani dan pm kami untuk sebarang pertanyaan dan info berkenaan produk yang sesuai mengikut budjet anda.

3) Buat pembelian di stokis Shaklee berhampiran anda dengan menggunakan id ummi. Sertakan invois pembelian untuk dapatkan konsultasi dari pihak kami selepas anda membuat pembelian. Nama penuh: Juliza Berahim, Shaklee Id: 923991

Hubungi kami di : 010-2314108
atau FB kami : Ummi Riana untuk chatting secara langsung


 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.





0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...