Subscribe:

Blogger templates

Wednesday, 18 December 2013

Jana Pendapatan Dari Rumah

Jana Pendapatan Dari Rumah
Hari ni kita nak beli sekian2…emmm..duit tak cukup…
Esok nak makan itu ini kene check poket dulu…
Lusa pulak husband mengadu duit belanja untuk bulan ni negative…hurmmm…
Minggu depan mak kat kampung telefon kata nak pakai duit sikit..adik nak sambung study…Nak tolong macam mana ye?

Sedihkan bila tak dapat bantu orang-orang yang kita sayang..Kalaulah aku KAYA..hehe…Jangan kata anda semua tak nak KAYA ye..dan bukan juga kita tak bersyukur dengan rezeki Allah..

Tapi tak salah kan kalau kita berubah ke arah yang lebih baik..baik dari segi perhubungan dengan Allah..dengan suami..dengan ibubapa..adik-adik dan saudara sesama islam…baik dari segi kehidupan..baik dari segi kewangan…baik dari semua segi…Selagi ianya tidak bercanggah dengan ajaran Islam cukup..

Sedangkan kita tau “Allah tak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa yang ada pada mereka”- Surah Ar-Ra’d Ayat 11..

Nakkan perubahan tu kene USAHA…Macam mana cara usaha tu terpulang pada kita..Nak penambahbaikan dari segi ekonomi keluarga, cari sesuatu yang dapat membantu anda ke arah itu...Janji tak lari dari akidah..tak salah dari segi agama..Bila semua dah berubah kearah yang lebih baik..hati pun senang…nak membantu orang pun ringan je tangan…nak bersedekah pun laju je…nak sumbang menyumbang pun boleh…kan elok tu..Jangan pulak jadi riak bila dah senang nanti..(Peringatan untuk diri sendiri)

Jom audit diri kita…apa yang boleh kita lakukan sebagai USAHA untuk berubah…nak buka kedai makan boleh…nak buka kedai jahit boleh…nak buka pusat internet boleh..tapi kene ada modalnya nak beli itu ini..Nak cari duit dah satu hal…hurm..Nak buat apa erk?

Kalau saya, saya pilih BERBISNES ONLINE..itu target utama saya..Kenapa??
Jawapan yang sangat mudah…Semua terjaga…Anak membesar depan mata…Makan pakai suami terjaga...Rumah tangga terurus…

Cuma yang perlu ada laptop atau computer..dan internet…rata-rata sekarang semua dah laptop/computer/tablet dan internet kan?Tinggal nak pilih apa yang nak dijual dan masa nak gerakkan bisnes je…Tengah bulan orang tak gaji lagi kita dah ada BONUS nak cover itu ini…Sementara nak tunggu gaji cik abang…So carilah satu punca yang dapat membantu anda menjana wang hanya dari rumah terutamanya bagi fulltime housewife ni…Daripada saja-saja, suka-suka online tu kan best kalau boleh jana income sendiri…

Zaman sekarang bukan zaman isteri dan ibu dulu-dulu...Isteri dan ibu sekarang perlu berani mengubah diri dan keluarga dari segi ekonominya…Pilih lah sesuatu mengikut kepakaran kita..Kalau ada bakat menjahit pilihlah bidang jahitan, kalau mahir buat kek, pilihlah untuk menjual kek…Apa pun pilihan anda pokok pangkalnya adalah USAHA YANG BERTERUSAN…Meminta pada-Nya…dan selebihnya berserah pada Allah Yang Maha Kaya..Insha Allah ada rezeki untuk kita..

Saya pilih apa? Kalau saya, saya pilih SHAKLEE…Banyak faedah saya dapat dengan join Shaklee…Sebab saya tak pandai menjahit…saya tak mahir buat kek..Saya tak banyak masa untuk keluar jumpa customer…Jadi saya pilih Shaklee..Modal pun kecil…tapi hasilnya insha Allah lumayan…

Dengan Shaklee saya hanya perlu BERKONGSI KEBAIKAN setiap produk dengan anda semua…Bila ada yang mencari apa-apa supplement untuk kesihatan mereka, mereka akan datang dan bertanya…Contohnya ibu-ibu yang menghadapi masalah susu merudum, mereka akan datang dan bertanya selepas membaca kebaikan produk yang saya kongsikan..dan saya hanya perlu guide dan cadangkan apa yang perlu di lakukan..kalau ada tips-tips berkaitan masalah mereka saya ceritakan pada mereka…Bila mereka dah berminat, dah mencuba, kesannya pulak SUPERB...ha, silap-silap mereka pulak offer diri nak join ahli…Kan ke mudah tu??Kalau sesuatu benda tu baik insha Allah lambat atau cepat orang akan cari...Percayalah…Dan insha Allah berterusan.

Lagi satu..saya tak perlu keluar ke sana sini untuk restock produk…buka laptop, klik sana klik sini…esok lusa barang dah sampai…kan mudah…semuanya ONLINE…

Ok..ok...Dah panjang berjela-jela dah ni...Dah la kot...Setakat ni je la celoteh saya..Banyak-banyak nanti bosan pulak orang baca…Saya hanya membuka mata dan jalan untuk anda..Terserah pada anda untuk lakukan apa saja yang menarik minat anda…Sedikit perkongsian pengalaman sebagai pengedar sah Shaklee dan juga sebagai seorang surirumah sepenuh masa..Kalau ada yang nak tau lebih lanjut apa yang saya dapat dengan Shaklee feel free Pm saya..atau emel je saya...nak Call/Sms pun boleh...detail seperti di bawah...

Salam sayang dari Ummi Riana…
Your Shaklee Distributor : Juliza Berahim

Shaklee ID: 923991
Tel: 010-2314108
Emel: julizaimani@gmail.com
Fanpage: Cahaya imani

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...