Subscribe:

Blogger templates

Tuesday, 12 November 2013

I Jatuh Cinta Dengan Shaklee U!!

Tak Kenal Maka Tak Cinta..Begitulah kata orang. Dulu sebelum kenal produk ni fikir jugak keberkesanannya. Skali dah cuba, wah terus i jd ahli u...hehe..Walaupun Shaklee ni dh meluas tapi masih ada yang tak tau tentang Shaklee ni. Sekadar dengar orang sebut Shaklee best, Shaklee bagus, Shaklee selamat, Shaklee itu, Shaklee ini....Tapi masih ramai yang belum betul-betul kenal dengan Shaklee ni...Jadi untuk itu, saya ulaskan serba sedikit info yang mungkin membuatkan anda jatuh cinta pulak lepas ni..Siapa tahu kan?

1) Adakah produk keluaran Shaklee in selamat digunakan dan mendapatkan kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)?

Ya, Shaklee selamat digunakan. Ia berasakan bahan semulajadi dan yang pastinya tiada pewarna dan perisa tiruan tanpa kehadiran silica gel. Halal dan diyakini serta mendapat kelulusan KKM.

2) Benarkah Shaklee ini berkesan untuk penyusuan?

Alhamdulillah ramai yang memberi feed back sangat berpuas hati. Malah ramai yang cuba memanjangkan dan berkongsi ilmu dengan ibu-ibu yang lain di luar sana. Namun penggunaan produk ini tentu akan lebih nampak ketara jika perkara-perkara berikut dilakukan dengan istiqamah:

i- Susukan bayi sekerap yang mungkin atau pam susu secara konsiten. Pam susu hanya ketika payudara bengkak adalah amalan yg tidak betul. Pastikan pam payudara sehingga rasa kosong untuk mengelak berlakunya bengkak susu atau clog duct. Kalau nak payudara cepat rasa penuh amalkan makan alfalfa 6 biji sehari dan minum ESP bagi mereka yang mengamalkan supplement.

ii- Disiplinkn diri mengambil air dengan banyak. Sekurang-kurangnya 3-4 liter sehari. Cuba sediakan indicator supaya senang nak budjet berapa banyak air kita dah ambil. Ramai customer mengadu susu pekat tapi susu tetap sikit. Kalau tak minum banyak dan pam tak konsisten memang takkan nampak impak yang hebat.

iii- Berdoa dan mintalah padanya. Berdoa bukanlah hanya menadah tangan tanpa apa-apa usaha. Malah doa perlulah seiring dengan doa. Insha Allah akan nampak hasilnya. Disamping menjaga amalan-amalan lain yang boleh mendekatkan diri kita kepada-Nya. Contohnya membaca surah Al-Waqiah, berzikir memuji kebesaran-Nya, bersedekah, berbuat baik sesama manusia. Dan yang penting yakin dengan Allah. Kerana Dialah yang Maha Pemurah, Maha Pemberi. Mintalah, nescaya Allah akan memperkenankan.

3) Adakah trial pack untuk percubaan?

Trial pack sentiasa ada selagi ada permintaan. Insha Allah.

4) Bagaimana cara saya dapat membeli dengan harga ahli atau perlu jadi ahli dahulu?

Anda semua boleh membuat pembelian dengan menggunakan ID 923991 dan tidak perlu menjadi ahli untuk mendapatkan harga ahli. Tetapi sekiranya anda ingin berkongsi kebaikan Shaklee dengan keluarga, kawan-kawan dan saudara-mara anda serta mencari peluang mendapatkan pendapatan sampingan, boleh hubungi saya secara peribadi untuk mendapatkan konsultasi dan bimbingan. Insha Allah saya akan bantu anda.


  Best regards,

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...