Subscribe:

Blogger templates

Wednesday, 28 August 2013

Cinch Shake Mix (Slimming Supplement)

Cinch Shake Mix (Slimming Supplement)

Semenjak lepas raya ni ramai yang call tanya tentang set untuk kurus. Kalau ikutkan ramai yang nak kurus dalam masa yang singkat kn? So, kalau nak kurus cepat seeloknya ambil set lengkap yang terdiri daripada supplement yang tinggi serat/protein, pemecah lemak, dan pembuang lemak. Untuk info lanjut boleh klik SINI ye. Cuma kat sini saya nak detailkan tentang CINCH Shake Mix, kerana ia merupakan supplement yang penting dalam proses diet anda.


Apa Keistimewaan Cinch?
  • Ia didatang khas dalam 3 perisa iaitu Vanila, Coklat dan Cafe Latte.
  • Mengandungi 24 gram protein membuatkan anda berasa puas dan kenyang
  • Terdapat 24 jenis vitamin dan mineral penting untuk tubuh
  • Mempunyai kandungan serat larut yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Diperkaya dengan Leucine (nutrisi penting untuk keperluan tubuh) untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Mengandungi Cinch Pro iaitu campuran protein yang ekslusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Nilai glisemia yang rendah untuk kekalkan paras gula dalam darah dan mengekalkan tenaga (pesakit kencing manis juga boleh mengambilnya)
  • Soya bukan GMO
  • Tiada perasa, pewarna atau pemanis tiruan
  • Cinch diperlukan untuk meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan, dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein mampu membakar kalori sehingga 35%
  • Ia juga mampu menghalang kenaikan berat badan semula dengan mudah

Tetapi harus diingat. Semahal mana pun anda membeli set slimming, kalau makan tak control pun tak akan berhasil. Untuk itu anda di nasihatkan mengawal corak permakanan anda supaya anda berjaya mendapatkan berat badan yang diidamkan.


Untuk sebarang pertanyaan atau ingin mencuba, anda bolehlah menghubungi saya seperti di bawah:-

Call / Whatsapp di 010-2314108
Add FB saya Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya
Like fanpage Cahayaimani untuk dapatkan TAWARAN HARGA HEBAT

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Lecithin Shaklee

Lecithin ShakleeLecithin Shaklee merupakan salah satu produk yang sering dikaitkan dengan pelangsingan/kurus. Benarkah ianya hanya khas kepada pelangsingan semata-mata? TIDAK. Ia juga mempunyai fungsi yang lain. Untuk itu, mari kita tengok apa yang terkandung dalam produk ini dan fungsi-fungsinya.


Ia diekstrak secara semulajadi daripada kacang soya organik. Setiap kapsul mengandungi lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetylkolin, inositol, fosforus, dan lemak tak tepu.

Antara fungsi utamanya:

  •  Menyerap vitamin yang larut lemak - Membantu tubuh menyerap vitamin A,D,E, dan K yang larut lemak.
  • Melindungi hati - Menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak. Turut membantu memulihkan kesihatan hati.
  • Pemecahan lemak dan kolesterol - Bertindak sebagai pembersih salur darah.
  • Pelangsingan - Menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak boleh mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.
  • Mencantikkan otot dan kulit - Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit, mengaktifkan metabolisme sel dan melambatkan penuaan. 
  • Memperbaiki alergi - Menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah.
  • Menghalang kejadian batu karang - 90% daripada batu karang terjadi daripada kolesterol. Oleh itu lecithin mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.
  • Mempertingatkan daya ingatan dan meringankan stress 
  • Menghalang tekanan darah tinggi
  • Memperbaiki prostat lelaki - Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan lecithin.
  • Membantu mengatasi masalah sembelit dimana ia merupakan pelembut najis yang berkesan dan meleraikan toksin di dalam usus.
Banyakkan fungsi lecithin? Bukan hanya untuk golongan yang mahu kurus saja ya. Anda yang mengalami gejala di atas juga sesuai mengambilnya. 

Untuk sebarang pertanyaan atau ingin mencuba, anda bolehlah menghubungi saya seperti di bawah:-

Call / Whatsapp di 010-2314108
Add FB saya Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya
Like fanpage Cahayaimani untuk dapatkan TAWARAN HARGA HEBAT

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Tuesday, 27 August 2013

Meal Shakes Shaklee

Meal Shakes Shaklee

Meal Shakes merupakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian kita. Tentunya Meal Shakes dihasilkan darpada bahan semulajadi iaitu buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin merupakan bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan sangat mudah diserap oleh sistem tubuh badan dari peringkat bayi hinggalah orang dewasa. Ia turut mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.


Meal Shakes boleh diambil oleh semua golongan seperti bayi, pelajar, kanak-kanak yang sedang membesar, ibu mengandung, para atlet, orang sakit, golongan yang sibuk bekerja dan juga sesuai untuk mereka yang sering mengambil makanan segera kerana ia membantu mebekalkan nutrisi yang lengap untuk anda. Sangat sesuai dijadikan sebagai sarapan pagi anda.

Antara manfaat Meal Shakes:

  • Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. 
  • Membekalkan nutrisi kepada sel tubuh. Kaya dengan protein (tanpa laktosa) dimana ia dapat membantu pembinaan sel-sel kulit, rambut,organ, darah, dan juga meningkatkan sistem imunisasi.
  • Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kaya kalsium dan magnesium yang sangat penting untuk pembinaan tulang dan sel-sel dalam proses pembesaran.
  • Anti-Oksida - Mengandungi vitamin A,C,E, Zink, Selenium yang merupakan agen anti oksida yang betindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan seri wajah - Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besidan cooper yang cukup untuk membantu sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
  • Detoksifikasi - Kaya degan serat larut untuk membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut ke usus.

Tak perlu risau untuk diberikan kepada anak-anak kerana ianya berasakan bahan semulajadi dan tidak mengandungi pewarna dan gula tiruan!

Untuk sebarang pertanyaan atau ingin mencuba, anda bolehlah menghubungi saya seperti di bawah:-

Call / Whatsapp di 010-2314108
Add FB saya Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya
Like fanpage Cahayaimani untuk dapatkan TAWARAN HARGA HEBAT

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.





Friday, 23 August 2013

Omega Guard Shaklee

Omega Guard Shaklee

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik dan paling tulen di dunia. Ia mengandungi 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk DHA, EPA, ALA. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan HDA.



Kenapa perlu ambil Omega?

  •  Ia merupakan asid lemak omega 3 yang penting dan tidak dapat dihasilkan oleh badan. Oleh itu, kita perlu dapatkannya daripada makanan.

Kebaikan Omega Guard:-

  • Membantu mengurangkan risiko sakit jantung.
  • Mencegah Insomnia dan membantu mengurangkan tekanan. Kajian membuktikan EPA dan DHA mempunyai keupayaan menstabilkan emosi atau tekanan yang dihadapi.
  • DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf, dan retina. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, memelihara penglihatan dan pendengaran.
  • Meningkatkan sistem imun,menyihatkan paru-paru, membantu mengurangkan alahan kulit, bronkitis, lelah dan SLE.
  • Menentang kanser. Kajian telah membuktikan Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat, dan kolon.
  • Mencegah arthitis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.

Omega merupakan supplement yang sepatunya ada di rumah kerana ianya sesuai diambil untuk seisi keluarga dan sangat berbaloi untuk kesihatan anda. Malah ibu-ibu mengandung dan menyusu juga turut digalakkan mengambil Omega untuk perkembangan otak si manja.

Untuk sebarang pertanyaan atau ingin mencuba, anda bolehlah menghubungi saya seperti di bawah:-


Call / Whatsapp di 010-2314108
Add FB saya Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya
Like fanpage Cahayaimani untuk dapatkan TAWARAN HARGA HEBAT


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit 

Thursday, 22 August 2013

Supplement Terbaik Untuk Anak

Saya yakin setiap ibu bapa pasti inginkan anak-anak yang pintar, cerdik, genius dan kekal cergas dan ceria kn? Shaklee juga menawarkan supplement terbaik untuk anak-anak kita. Set ini sesuai untuk kesihatan anak-anak disamping membantu meningkatkan tahap IQ anak dan dalam masa yang sama dapat membantu meningkatkan sistem imunisasi mereka.


Apa yang ada dalam set ini?

1) Omega Guard - Minyak ikan paling tulen di dunia mengandungi 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk DHA, EPA,ALA, dan banyak lagi. Omega sangat penting dalam perkembangan dan fungsi otak seawal usia 1 tahun. Ibu mengandung juga digalakkan mengambil Omega pada kandungan di peringkat trimester kedua kerana ia dapat membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin. Untuk detail berkenaan Omega sila klik DI SINI.
Supplement Terbaik Untuk Anak

2) Meal Shakes - Membekalkan nutrisi lengkap yang diperlukan oleh tubuh. Mengandungi 24 jenis vitamin, mineral, dan zat perlu. Jka anak-anak kerap selsema, demam, dan batuk Meal Shakes merupakan penyelesaian yang terbaik di mana ia meningkatkan sistem imunisasi anak secara semulajadi. Untuk info lanjut berkenaan Meal Shakes boleh klik SINI.


Supplement Terbaik Untuk Anak

Set ini sesuai untuk IQ dan kesihatan anak yang berusia 1 tahun ke atas. Harganya memang berbaloi jika nak dibandingkan dengan kesihatan dan kecerdasan minda anak-anak yang tak ternilai harganya kan?

Untuk sebarang pertanyaan atau untuk mencuba set ini, anda bolehlah menghubungi saya seperti di bawah:-


Call / Whatsapp di 010-2314108
Add FB saya Ummi Riana untuk chatting secara langsung dengan saya
Like fanpage Cahayaimani untuk dapatkan TAWARAN HARGA HEBAT


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit 



Friday, 16 August 2013

Cara Merawat Jaundis



Cara Merawat Jaundis

Jaundis dikalangan bayi yang baru lahir merupakan perkara yang biasa berlaku. Tapi tahukah anda apakah punca dan cara merawat jaundis ini. Adakah jaundis berbahaya bagi bayi anda?


Lazimnya jaundis dapat dikesan dalam tempoh 24 jam selepas dilahirkan. 50% bayi yang cukup bulan dilahirkan mengalami jaundis dan akan hilang dalam tempoh satu minggu. Manakala 80% bayi tidak cukup bulan mengalami jaundis dan biasanya akan hilang dalam tempoh 2 bulan selepas kelahiran.  Biarpun jaundis merupakan satu penyakit biasa dikalangan bayi tetapi ianya boleh menjejaskan kesihatan bayi. Bagi jaundis yang teruk, bayi berkemungkinan boleh mengalami kerosakan otak dan menjadi pekak sekiranya tidak ditangani dengan cara yang betul.

Apakah Puncanya?

Punca berlakunya jaundis ini adalah kerana kehadiran bilirubin yang berlebihan dalam darahnya. Bilirubin ialah satu bahan kimia yang dihasilkan secara berterusan di dalam badan tetapi ia dinyahkan daripada badan dengan pantas berbanding penghasilannya. Maknanya jaundis tidak akan berlaku sekiranya bilirubin dapat dinyahkan dengan lebih cepat daripada penghasilannya. Jaundis berlaku apabila pengeluaran bilirubin yang berlebihan dan tidak dapat dinyahkan oleh hati.

Apabila tahap bilirubin berlebihan, bilirubin itu akan mengalir melalui saluran darah ke lain-lain bahagian badan dan akan menyebabkan kulit menjadi kuning.

Bagaimana Merawat Jaundis?

Jika bayi anda menghidapi jaundis yang teruk atau kelihatan tidak sihat, doktor  akan menjalankan ujian darah pada bayi anda untuk mengukur tahap bilirubinnya. Doktor juga akan perlu melihat punca jaundis jika ia bermula selepas tujuh hari atau berlarutan sehingga lebih daripada 14 hari. 

Sesetengah bayi mungkin akan memerlukan rawatan tambahan, iaitu selalunya fototerapi. Bayi anda perlu berada di hospital dan lampu cahaya biru akan diletakkan di katilnya. Cahaya ini akan membantu memecah bilirubin berlebihan supaya ginjal dapat membuangnya. Kesan sampingan fototerapi termasuklah ruam dan cirit-birit tetapi ini penting untuk penguraian bilirubin. Selalunya ini dilakukan di pusat jagaan bayi di hospital. 

Bagi ibu yang menyusu, susukan bayi sekerap yang mungkin tanpa memberikan bayi cecair lain seperti susu formula atau air kerana penyusuan yang kerap akan memulihkan jaundis.Kejutkan bayi dari tidur sekiranya perlu untuk menyusukannya.

Sekiranya anda ada masalah penyusuan, boleh rujuk sini untuk panduan.

Cara Mudah Mengesan Jaundis

Dapatkan bilik yang mempunyai cahaya secukupnya, dan tekan dengan perlahan pada hidung atau dahi bayi anda, jika terdapat warna kuning pada kulit semasa tekanan dilepaskan, bawalah bayi anda untuk rawatan selanjutnya.
Teknik ini amat bagus bagi kanak-kanak yang berkulit cerah.

Jka bayi anda berkulit gelap, caranya ialah memeriksa warna kekuningan pada mata putih atau gusinya. Anda juga akan dapati bahawa najis bayi anda berwarna pucat. 

Semoga info ini sedikit sebanyak membantu anda.


Sunday, 4 August 2013

Set Slimming Shaklee

Ramai yang tidak tahu tentang kewujudan slimming set keluaran Shaklee. Mungkin ramai yang terfikir Shaklee hanya menawarkan supplement untuk ibu-ibu hamil dan breastfeed. Sebenarnya produk set slimming Shaklee merupakan set slimming yang hebat dengan gabungan 3 supplement asas. Anda boleh dapatkan pandangan saya produk mana yang sesuai untuk anda. Bagi ibu-ibu yang menyusu juga boleh ambil slimming set Shaklee kerana ia bukan sahaja untuk turunkan berat badan malah anda akan dapat tingkatkan penghasilan susu dan kulit semakin cantik. Untuk info lanjut boleh klik di sini.


Ok,untuk mereka yang tidak menyusu set ini terdiri daripada:-

1) DETOX : Detox merupakan proses pembuangan racun dari dalam tubuh. Proses ini sangat positif kerana membantu tubuh melakukan proses pembersihan. Setelah tubuh mengalami detoksifikasi, barulah tubuh akan lebih bersemangat, kreatif, produktif, rileks, dan nyaman. Di samping itu, barulah tubuh dapat menyerapsegala nutrien dengan baik.
Set Slimming Shaklee
Apa yang sesuai untuk proses detoks ialah Herb-Lax atau Alfalfa. Herb-Lax sesuai untuk mereka yang menghadapi masalah sembelit. Manakala Alfalfa untuk mereka yang tidak menghadapi masalah sembelit. Untuk detoks anda boleh pilih salah satu produk di atas mengikut budjet anda.
Set Slimming Shaklee

















2) PROTEIN : Sangat penting untuk meningkatkan metabolisme tubuh. Ia merupakan asas kepada pembinaan sel yang sihat. Protein berfungsi untuk membaiki sel dan membantu pertumbuhan sel yang baru, pengaturan dan mengekalkan sel yang sihat, penghasilan hormon dan enzim,keseimbangan bendalir serta membekalkan tenaga. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sebanyak 35%. Anda boleh memilih samada mengambil Cinch Shake ataupun bagi ibu-ibu menyusu lebih digalakkan mengambil ESP kerana ia dapat membantu mempercepatkan penghasilan susu badan.


Set Slimming Shaklee
Set Slimming Shaklee3) LECITHIN : Berfungsi untuk memecahkan lemak-lemak. Ia menyebabkan lemak-lemak dalam badan terapung dalam darah dan mencegah lemak dari lekat di dinding membrane. Lecithin tidak dapat dihasilkan oleh badan tetapi ia diperlukan oleh badan.

Gabungan ketiga-tiga supplement ini sangatlah berkesan. Anda pasti berjaya dapatkan berat badan yang ideal dengan syarat permakanan harus dijaga. Biar beribu ringgit yang anda habiskan untuk supplement atau sesi perlangsingan di slimming center tetapi kalau makan tak control pon tak akan berkesan. Anda juga dinasihatkan mengambil air putih dalam kuantiti yang banyak. Lebih kurang 2-3 liter sehari. Terakhir sekali anda mestilah konsisten dalam pengambilan supplement. Insha Allah kesannya memang POWER.

Berminat untuk mencuba, hubungi saya sekarang untuk tawaran harga yang hebat hanya di cahayaimani.com.

Call / Whatsapp : 010-2314108
Emel: julizaimani@gmail.com
Add FB saya : Ummi Riana untuk chatting secara langsung
Like fanpage : Cahayaimani untuk DISKAUN HEBAT



Thursday, 1 August 2013

Turun 20kg Dalam Masa 2 Bulan

Seronok kan tengok tajuk tu?Pasti semasa kita mengandung berat badan naik kn?Ada yang naik sikit je dan ada pulak yang mendadak naik berat badan mereka. Pasti  ibu-ibu susah hati kan bila fikirkan badan yang semakin mengembang. Macam mana ya nak turunkan semula berat badan?Macam mana caranya berat turun 20kg dalam masa 2 bulan?

Jawapannya ialah Set Slimming Shaklee. Ia terbukti berkesan dan mampu mengembalikan berat badan ideal untuk anda. Sangat sesuai walaupun anda menyusukan bayi. Ramai ibu-ibu yang telah berjaya. Dijamin tidak mendatangkan sebarang kemudaratan kepada anda dan si manja. Malah, anda akan dapat extra bonus sekiranya mengamalkan Set Slimming Breastfeeding. Bagi yang tidak menyusu pun ada Set Slimming untuk anda.

Sebelum kita tengok buktinya, jom ketahui apa yang terdapat dalam set ini.

1) Lecithin - Berfungsi untuk memecahkan lemak dalam badan
2) Alfalfa - Berfungsi sebagai detoks untuk mengeluarkan lemak yang telah dipecahkan tadi. Ia juga berfungsi sebagai milk booster.
3) ESP - Protein soya yg membantu ibu rasa kenyang, meningkatkan pembakaran kalori sehingga 35%. ESP juga merupaka milk booster terbaik di mana membantu penghasilan susu dengan lebih cepat dan pekat.

Kenapa set ini sesuai untuk ibu menyusu?

- Ia membantu anda mengurangkan berat badan dengan selamat.
- Tidak mengganggu penyusuan.
- Tidak perlu elak pengambilan karbohidrat mahupun nasi.
- Tiada kesan sampingan pada bayi dan masalah susu kurang tidak timbul.

Testimoni pengguna yang berpuas hati:

Testimoni 1: Berat turun hingga 20kg, susu meriah, kulit pun cantek.

Turun 20kg Dalam Masa 2 Bulan























Testimoni 2: Tak sampai sebulan berat turun 4kg.

Turun 20kg Dalam Masa 2 Bulan









Testimoni 3: Muka tak lagi bulat, tubuh rak lagi berisi.

Turun 20kg Dalam Masa 2 Bulan























Seronok kan tengok testimoni mereka. Walaupun menyusu masih boleh bergaya. Selain berat badan turun, kulit juga bertambah cantik kerana ESP juga berfungsi untuk mencantikkan kulit.

Untuk kesan maksimum, anda bolehlah ikuti tips yang diberikan ni.
  • Minum air putih 3-4 liter sehari untuk tingkatkan metabolisme anda
  • Pantau jumlah kalori dan pemakanan anda
  • Banyakkan bersenam. Berdiri pun boleh membakar kalori
  • Elakkan mengambil makanan selepas 7pm
Jom cuba kerana ia sangat berbaloi, berkesan dan selamat. Berminat?

Call / Whatsapp : 010-2314108
Emel: julizaimani@gmail.com
Add FB saya : Ummi Riana untuk chatting secara langsung
Like fanpage : Cahayaimani untuk DISKAUN HEBAT

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...