Subscribe:

Blogger templates

Thursday, 23 May 2013

Cantik, Sihat, Bertenaga Dengan B-Complex


Cantik, Sihat, Bertenaga Dengan B-Complex

Lumrah dalam kehidupan, seorang wanita memang mahu sentiasa kelihatan cantik, sihat, bertenaga, bergaya dan semua yang yang melibatkan diri kita mahu yang terbaik. Hakikatnya wanita memang sangat memerlukan vitamin B dalam kehidupan seharian lebih-lebih lagi B-Complex. Tak kiralah samada wanita itu surirumah sepenuh masa atau wanita yang bekerjaya. Mengapa??


Berpadananlah dengan namanya Vitamin B. B for 'Beauty'. Ia penting untuk membantu seseorang wanita itu menjadi kelihatan cantik. Bukan hanya pengambilan vitamin C untuk kolagen, vit E untuk anti penuaan. Vitamin B mempunyai banyak peranannya. Antaranya ialah:-

Menjadikan anda sentiasa bertenaga. Terutama kepada isteri, ibu dan  wanita bekerjaya yang sememangnya tidak mempunyai banyak masa untuk berehat. Menguruskan rumah tangga, anak-anak dan terpaksa bangun malam untuk menyusukan anak sedikit sebanyak menggangggu sistem badan ibu untuk mendapatkan tidur yang berkualiti. Disebabkan inilah sel-sel tidak dapat berkembang dengan sihat. Ini merupakan salah satu punca mengapa ramai ibu-ibu yang baru mempunyai anak 1 atau 2 telah kelihatan tua dari usia sebenar mereka. 
Bertindak sebagai penenang. Disebabkan kesibukan menguruskan rumahtangga, melayan kerenah anak-anak, tidur yang tidak berkualiti, rehat yang tidak mencukupi, dan masalah-masalah lain yang timbul membuatkan si ibu berada dalam keadaan tertekan dan stress. Di sinilah vitamin B memainkan peranan yang sangat penting.
Bertindak menukarkan makanan kepada tenaga. Iaitu menukarkan lemak, karbohidrat, dan protein kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan. 
Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.

✿ Ada juga mitos yang mengatakan pengambilan vitamin B boleh menggemukkan. Andaian ini salah sama sekali. Hakikatnya ia tidak menggemukkan. Tidak dinafikan bagi sesetengah orang yang mengambil Vitamin B Complex akan cepat rasa lapar. Ini kerana B Complex berfungsi untuk menukar glukos kepada tenaga. Tanda lapar itu menunjukkan badan memerlukan glukos untuk menukarkan menjadi tenaga. Maka kita perlu makan tetapi bukanlah sehingga kenyang. Memadailah makan hanya untuk mengalas perut.

✿ B Complex sangat penting dalam keperluan harian untuk memastikan tubuh badan berfungsi dengan lebih baik. Mereka yang mengamalkan B Complex akan dapati diri mereka lebih SIHAT, CERIA, BERTENAGA, KULIT BERSERI dan CANTIK serta TIDAK PUCAT. 

✿ Antara kesan kekurangan Vitamin B Complex  pula ialah CEPAT MARAH, MURUNG, KULIT KUSAM, MOODY, CEPAT LETIH, MUDAH BERDEBAR,SENSITIF....Kesan lainnya, kekurangan darah merah, keletihan, hilang selera makan, tekanan perasaan, gangguan tumbesaran kanak-kanak dan kecacatan pada bayi yang dilahirkan.

✿ Maka siapa kata B Complex tidak penting?
Jika anda tidak mahu kelihatan tua dari usia sebenar, mari amalkan pengambilan vitamin demi memastikan sel dalam tubuh badan kita mendapat semua nutrien yang diperlukan oleh tubuh. 


Sekiranya anda berminat untuk mencuba produk ini, anda bolehlah hubungi saya seperti yang dinyatakan di bawah.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit 


call / sms / whatsapp : 0102314108
add fb : juliezza berahim untuk chatting secara langsung dengan saya
like fanpage : cahaya imani untuk dapatkan HARGA SPECIAL atau INFO PERCUMA dari saya


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...