Subscribe:

Blogger templates

Monday, 22 April 2013

CYSTS SEMAKIN MENGECIL, SENGGUGUT HILANG & KITARAN HAID TERATUR DENGAN GLA

Menurut kata salah seorang pengguna GLA yang mengalami ovarian Cysts, Cysts yang dialami bersaiz 9.7cm semakin mengecil dan terus mengecil dengan pengambilan 2 botol GLA secara konsisten dan mengamalkan Diet Karbohidrat. Alhamdulillah, bila produk Shaklee ini dapat membantu mengatasi masalah yang dialami oleh ramai pengguna, saya tumpang gembira. Sekurang-kurangnya kita dapat membantu sesama kita dan dapat mengetahui sejauh mana keberkesanan produk Shaklee ini.

Apa itu Ovarian Cysts???
Menurut Dr. Zubaidi, Ovarian Cysts bukanlah bersifat penyakit kerana pada semua wanita normal, setiap kali kitaran haid, organ ovari akan membentuk gelembung yang dipanggil ovarian follikel. Ia mengandungi ovum dan selepas ovum ini dikeluarkan, ovarian cysts ini akan mengecut, tetapi ada sesetengah yang terus membesar melebihi 2cm. Ini lah yang dinamakan Ovarian Cysts.

95% daripada ovarian cysts ini tidak merbahaya kerana ia bersifat semulajadi bagi fisiologi wanita. Ovarian cysts terdapat pada hampir semua wanita yang mempunyai ovari terutama pada usia subur. Namun kadangkala ia menyebabkan kemudaratan kepada pesakit seperti sakit di bahagian bawah abdomen, sakit pada payudara, masalah ketidaksuburan & sakit kepala.

Bagaimana cara untuk mengesan Ovarian Cysts????
Ovarian Cysts ini hanya dapat diketahui apabila melakukan pemeriksaan ultrasound abdomen dan pelvic secara rutin.

Adakah perlu melakukan pembedahan dengan segera???
Bukan semua pesakit ovarian cysts ini perlu melakukan pembedahan. Pembedahan hanya dilakukan dengan 3 tujuan.
  1.  Untuk melakukan biopsy. Sekiranya doktor mengesyaki itu adalah kanser, sedikit contoh tisu diambil bagi mengesahkan ianya kanser atau bukan. 
  2. Untuk membuang ovarian cysts itu sekiranya ia mendatangkan masalah yang teruk kepada pesakit atau diameter pembesarannya melebihi 5cm.
  3. Untuk melakukan pembuangan ovari sekiranya ia adalah ketumbuhan ovari.
Mari kita baca testimoni pengguna yang menghadapi masalah ovarian cysts ini.

Menurut kata Puan Azila Aris yang mengalami masalah tidak datang period selama 17bulan, 3 hari beliau consume GLA keputihan keluar dengan banyakknya. Dan pada hari kelima mengambil GLA, darah period mula keluar. Alhamdulillah, beliau serasi dengan GLA.Ini pula pengguna GLA yang menghadapi masalah period tidak teratur dan senggugut yang teruk. Kata beliau  setelah amalkan GLA dengan konsisten, kitaran period beliau kembali normal dan masalah senggugut yang dihadapi juga turut hilang.
GLA memang dapat membantu mengatasi masalah hormon. Jadi, bagi anda yang menghadapi masalah kesihatan yang sama seperti mereka disyorkan mengambil GLA. InsyaAllah anda akan mendapat hasil seperti yang diinginkan. 


Untuk tempahan:-
call / whatsapp : 0102314108
add fb : juliezza berahim untuk chatting secara langsung dengan saya
like fanpage : cahaya imani untuk dapatkan HARGA SPECIAL atau INFO PERCUMA dari saya

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit Best regards,

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...