Subscribe:

Blogger templates

Wednesday, 27 March 2013

SUPPLEMENT IBU MENGANDUNG

Assalamualaikum para pembaca semua...Alhamdulillah anda telah disahkan mengandung...ok,cepat2 kita cari supplement yg sesuai untuk diamalkan....Jangan pandang rendah topik ni tau...Ini berkenaan dengan kesihatan anda dan buah hati anda yang kt dlm tu...Dulu saya pun tak fikir sangat pasal supplement ni...Tapi bila sakit sana, sakit sini, balik rumah lesu, x bermaya, tau nak tidur je saya mula berfikir tentang supplement mana yang patut diambil...Dan saya jumpe shaklee...Dari situlah saya mula berpuas hati dengan produk shaklee ni...Ibu mane yg x sanggup kuarkan modal untuk kesihatan diri dan anak????Saya percaya setiap wanita yang bergelar ibu atau bakal bergelar ibu sanggup berbelanja untuk memastikan anak yg dikandungnya mendapat zat dan khasiat yg cukup....Kali ni saya kupaskan supplement yg perlu anda ambil sepanjang tempoh kehamilan ini....

First, dah tentu lah asid folik & obimin yg dah tentu-tentunya dibekalkan untuk kita kalau pergi hospital kerajaan...Cukup ke kalo makan vitamin tu je????Bergantung kepada tahap kesihatan kita. Kalau anda rasa cukup dengan vitamin yang dibekalkan tu so boleh teruskan makan yang tu je...Tak perlu lah cari supplement lain..Tapi kalau anda cepat lesu, cepat penat, tak de tenaga,nak buat itu tak larat, ini tak larat  saya sarankan anda menambah supplement yang sedia ada tu...


Tak tahu nak ambik supplement mane????ok,tak pe..saya bagi cadangan untuk anda...Terpulanglah untuk anda samada nak ambil atau tak...Kalau nak sihat dan bertenaga sepanjang tempoh kehamilan saya sarankan anda mengambilnya...Pilihan ditangan anda kn???


Antara produk yang terbaik untuk anda ambil ialah :

1) Eu-Four Set
2) ESP ( Energizing Soy Protein)


Eu-Four Set
  • Terdiri daripada Vitamin B, Vitamin C, Vitalea(multivitamin dengan zat besi) dan Kalsium.
  • Vit B dan Vitalea membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah. Bagi ibu yang mengalami HB rendah set ini amat sesuai untuk anda. 
  • Vitamin C membantu meningkatkan sistem pertahanan badan dan sangat penting untuk membentuk kolagen. 
  • Kalsium sangat penting untuk pembentukan tulang bayi, sistem saraf, otot dan hati yang sihat. Ibu disarankan mengambil kalsium untuk memastikan kandungan kalsium mencukupi kerana bayi anda mendapat bekalan kalsium dari tubuh badan anda. Maknanya anda berkongsi kalsium dengan bayi anda. Disamping itu, kalsium ini dapat membantu menghilangkan sakit-sakit sendi dan tulang yang kerap dialami oleh ibu-ibu yang mengandung.
  • Sekiranya anda telah mengambil set ini, vitamin yang dibekalkan dari hospital tak perlu ambil lagi kerana set ini telah lengkp dengan semua zat asid folik & obimin.

ESP ( Energizing Soy Protein)
  • ESP merupakan supplement yang terbaik sebagai persediaan ke arah penyusuan. 
  • Membantu meningkatkan sistem imun ibu semasa mengandung. Ibu jarang dijangkiti penyakit dan lebih sihat
  • Membekalkan tenaga dengan lebih cepat kepada ibu supaya sentiasa bertenaga dan tidak mudah letih
TESTIMONI:-





Untuk mencuba sila hubungi saya di :-
emel: julizaimani@gmail.com
 call/whatsapp: 010-2314108  
add fb juliezza berahim 
atau like fanpage saya cahayimani untuk konsultasi percuma dan SPECIAL PRICE

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...